Včera jsme měli unikátní příležitost seznámit se s kolekcí hodinek Junghans, jak současnou, tak pro rok 2012. Některé modely byly první a jediné v České republice!

Pokusím se slovem přiblížit našim čtenářům mimořádnou událost, kdy jsme měli možnost osahat, potěžkat a na ruku vzít nepřeberné množství kvalitních a slušivých časoměřičů.

Nabídka byla velice široká, od krásných hodinek k obleku, přes hi-tech digitální hodinky až k nové řadě Bogner (je pro ni typické plastické velké B v kroužku na číselníku) zastoupené třeba masívními chronografy.

Řada Bogner je vůbec velice zajímavá, mne osobně zaujaly dámské hodinky Bogner by Junghans Willy Automatic, které měly modřené ručky, ve stejném odstínu indexy a řemen. A ručky a indexy měnily barvu při různém dopadu světla. Nádhera! Uvnitř nerezového pouzdra kývá zdobeným rotorem inhouse strojek J800.1, pohání hodinovou, minutovou a vteřinovou ručku a bílý datový věnec s černým tiskem. Sedly mi jako ulité a tak mám o čem přemýšlet. Sluší mi, co myslíte?

Za zajímavé hodinky pokládám Junghans Milano Solar. Celý číselník je pokrytý vrstvou solárního článku, který se stará o dobíjení quartz strojku J622.10 a při maximálním nabití zabezpečuje skvělou rezervu nátahu 4 měsíce. Nerezové pouzdro má průměr 37 milimetrů, ručky nesou vrstvu luminiscence. Příjemné je datumové okénko, bílý datový věnec neruší.

Dokonalé jsou Junghans Mega Solar. Dokonalými je činí spojení technologií solárního článku v číselníku a technologie rádiového seřizování. Tímto se pro mne řadí do kategorie zcela bezúdržbových hodinek. Průměrem 40,4 milimetru patří spíše k pánským hodinkám. Hi-tech technologie byly použité i na pouzdro, které je keramické, stejně tak tah, jen spona je titanová. Když je odložíte do zásuvky, po 72 hodinách přejdou do sleep režimu, ve kterém vydrží až 21 měsíců. No řekněte, které jiné hodinky to umí? Navíc mají slušivý design, big date a voděodolnost 5 ATM.

O některých hodinkách už jste u nás mohli číst – třeba Junghans Meister Chronoscope nebo Junghans Aura Quadra, o dalších se chystáme psát. Myslím, že se máte nač těšit!

Akci pořádal e-shop Hodinky-Junghans.cz ve spolupráci s zástupkyní dodavatele Mgr. Kovacs.

Pro dnešek se s hodinkami Junghans loučíme, ale brzy se dočkáte pokračování reportáže!

Autorka textu: Olie

P.S.: pokud se chcete novinkami potěšit i off-line, fotografie si pro nekomerční využití můžete stáhnout ZDE – je to 22 MB.

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.