Zda by si paní Bondová objednávala martini s vodkou, těžko říct. Každopádně můžeme předpokládat, že na hodinky by měla určitě podobný vkus. A naštěstí jsou tu pro ni Seamaster s velikostí přesně na dámské zápěstí.

Pouzdro je vyrobené z kvalitní švédské nerezové oceli (316L), měří v průměru 36 mm. Na první pohled zaujme héliovým ventilem, což dává paní Bondové příležitost nesundat své Seamastery ani hluboko pod hladinou moře. Nepřehlédneme ani šroubovací korunku chráněnou výstupky pouzdra. Dýnko je celokovové a je zdobené klasickým logem Seamasterů – mořským koníkem.

Plasticky vlnkovaný číselník černé barvy je jednoduchý až možná strohý. Kulaté indexy, na šestce a devítce tyčkovité, na dvanáctce dvojitě tyčkovité. Datumové okénko skrývá černý datový věnec s bílým tiskem. Vše kryje safírové nepoškrábatelné sklíčko s bezbarvým antireflexem.

Ručky a indexy jsou pokryté luminiscencí, která ve tmě neruší a umožňuje pohodlný odečet.

V pouzdře tiká quartzový kalibr Omega 1538, což majiteli dovoluje nemuset myslet na natahování a pravidelné seřizování – jen několikrát ročně musíte posunout datum, když má měsíc méně dní.

Ke mně se dostaly na řemenu s červeným prošitím, dílo mistra Šímy, a se sponou Omega. Do vody bych je ale nosila na originálním celokovovém tahu, který zajímavě střídá leštěné a kartáčované části.

Sice nejsem paní Bondová (ani Bondgirl), i když můj život občas tak vypadá, ale Seamastery bych určitě nosila. Co myslíte, sluší mi?

 

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album fotografií.

Za zapůjčení rekvizit děkujeme penshopu.cz a AMERS.cz.