Dva přátelé z dětství Bruno Belamich (ঘণ্টা) a Carlos A. Rosillo (রস) značku začali formovat v roce 1993. ঘড়ি ঘণ্টা & রস jsou od samého vzniku manufaktury známé velkými pouzdry, výraznými a snadno čitelnými číselníky, a inovativními materiály. Prvním modelem, jehož design se inspiroval palubním radarem v kokpitu letadla, byly hodinky BR 01-92 RADAR v omezené sérii 500 টুকরা. Charakterizovalo je 46 mm velké pouzdro černěné PVD. মধ্যে 2011 na trh vstoupily hodinky o 4 mm menší – dnešní recenzované ঘণ্টা & রস বিআর 03-92 RADAR.

S popisem pouzdra nebudu mít mnoho práce. Je typicky hranaté se zaoblenými hranami, vyrobené z nerezové oceli 316L černěné matným PVD. একটি মাত্রা? 42 × 42 মিমি কাপড় korunky, 45,5 মিমি গুলি korunkou, 51,5 mm lug-to-lug a 10 মিমি উচ্চতা. Zmenšení hodinkám rozhodně prospělo, jsou tak nositelné pro mnohem více majitelů. Výšku považuji za velmi malou na to, že je uvnitř pouzdra mechanický kalibr s automatickým nátahem. Stěžejky v krátkých nožkách drží pásek s typickým výřezem. I v nejmenším přiblížení si všimnete, že každému detailu pouzdra byla věnována maximální péče. Ačkoli korunka není šroubovací, je pouzdro ওয়াটারপ্রুফ až do 100 মিটার.

Na ruce působí – jako kdyby tam byly odjakživa. Vzhledem k výtečným vlastnostem bych se nebála je nazvat hodinkami pro stálé nošení.

Drobná vroubkovaná korunka je také vyrobená z černěné nerezové oceli. Není šroubovací do pouzdra a zdobí ji plastické gravírované “Ampersand” logo.

Luneta vystupuje nad rovinu pouzdra a je do ní vsazené kulaté নীলকান্তমণি স্ফটিক. এটি একটি ব্যাস আছে 38 mm a antireflexní potah. Zrak ihned upoutá výrazný motiv radaru. Je natištěný z vnitřní strany a znázorňuje hodinovou a minutovou škálu, které v centru spojuje vytištěné logo.

Matný černý číselník tvoří tři koncentrické otočné disky s třemi baton indikátory v komplementárních barvách. Vnější červený udává hodiny, střední žlutý zobrazuje minuty a vnitřní zelený znázorňuje vteřiny. A to je vše, co se na číselníku nachází. Pověstná jednoduchost a čitelnost je zde dotažená k dokonalosti.

Detail číselníku prozradí vynikající zpracování a plasticitu ukazatelů.

Jak je číselník přehledný za světla, tak ani za tmy nebudete mít s odečtem času nejmenší problém. Každá “ručka” má totiž stále stejnou barvu a za sníženého osvětlení je ještě intenzívnější.

Mechanický kalibr s automatickým nátahem ইটা 2892-A2 je mírně upravený, aby místo ruček poháněl disky. Technické vlastnosti mu zůstaly – ব্যাস 11 ফ্রান্সের রাজধানী প্যারিসের লাইন, regulační systém ETACHRON, ফ্রিকোয়েন্সি setrvačky 4 Hz (28800 একটি / ঘঃ), 21 ložiskových rubínů a rezerva chodu 42 ঘন্টা. Rotor je uložený v kuličkovém ložisku. Při seřizování se zastaví vteřinová ručka (ফাটান). এটি একটি ঘড়ি ফাংশন আছে, মিনিট, যাও এবং তারিখ – zobrazení data zde není využité. Strojek kryje pevné dýnko, takže vám nabídnu nikoli reálnou podobu, ale pouze tovární fotografii.

উৎস: ETA SA

Ploché dýnko s krátkými nožkami skvěle sedí na zápěstí. Jeho plochu vyplňují gravírované informace o hodinkách, logo a nezbytné upozornění, abyste ten malý šroubek určitě nešroubovali ven. Pokaždé mi to nedá a vzpomenu si na pohádku o princi se šroubkem v pupíku. Hodinky by dopadly jinak, museli byste navštívit mistra hodináře.

Černý gumový řemínek má u pouzdra atypický tvar, podle něj hodinky Bell & Ross okamžitě poznáte. পিচ ফুট হয় 24 মিমি, ale celková šířka řemene v tomto místě je 32 মিমি. Směrem k nerezové černěné signované sponě se zužuje na 24 মিমি. Tloušťka je 3,5 মিমি. Pokud vám připojený náramek nevyhovuje a chcete zachovat originální vzhled hodinek, jste odkázáni na nabídku pásků Bell & Ross pro řadu BR 03-92. Ale i kožené řemínky nebo velcro strapy jsou perfektní a hodinkám vtisknou zase novou podobu. Hodinky s gumovým řemínkem váží 143 গ্রাম.

Hodinky Bell & Ross mám moc ráda pro čistý nadčasový vzhled, kvalitní provedení a příkladnou čitelnost číselníku. Nejsem sice fanouškem vojensky zaměřených hodinek, ale u této značky ráda udělám výjimku. Dovedu si je představit při každodenním nošení, k neformálnímu a možná i formálnímu oblečení. Jsou totiž natolik unikátní, že vám každý promine výrazný design leteckého přístroje. Materiál a povrchová úprava pouzdra jsou zárukou minimálních stop nošení. Kulatý číselník zjemňuje hrany pouzdra a hodinky tak posouvá do skupiny casual hodinek. Za jedinou nevýhodu považuji nutnost používání originálních náramků, ale i mezi nimi si určitě vyberete. Ať už jste fanouškem značky, sběratelem nebo máte rádi vojenské hodinky, গুলি ঘণ্টা & রস বিআর 03-92 RADAR nešlápnete vedle. Mají referenční číslo BR03-92-SR a stojí 86.400 CZK.

লেখক পাঠ: তেল

লেখক ফটো: 🙂 kibi একটি ইটা এসএ

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.

বেল ঋণ জন্য ধন্যবাদ & রস butiku.

আপনি ঘড়ি পছন্দ করেছে, আমাদের দিতে ভুলবেন না, দয়া করে, মাধ্যমে "চাই" কল্পনা ফেসবুক পাতা. এটা আমাদের খুব মূল্যবান মতামত দেয়, তোমাকে ধন্যবাদ.