Oživenou nejnovější modelovou řadu উপসংহার Constellation, která svět spatřila v roce 2009, definují výrazné packy – “Griffes” – a luneta s římskými číslicemi. V současnosti si můžete vybrat mezi cca 250 modely pánských a dámských hodinek ze zlata a nerezové oceli osazených quartz a mechanickými strojky. Dnešní recenze vám blíže popíše model dámský s kalibrem s automatickým nátahem.

Nerezové pouzdro bych přirovnala k soudku, připomíná mi ho především tvarem a absencí oddělených nožek. Průměr bez korunky má 31,5 মিমি, গুলি korunkou 35 mm a na délku včetně nožek (lug-to-lug) také 35 মিমি. উচ্চতা 12,2 mm ctí určení na štíhlou dámskou ruku. Poznávací znamení – “Griffes” – jsou vyrobené z 18 karátového růžového zlata s konečnou povrchovou úpravou zrcadlovým leskem. Kontrastují tak s matným sametovým kartáčováním lunety a pouzdra. Packy slouží nejen pro ozdobu, ale také napomáhají utěsnění pouzdra proti vniknutí vlhkosti a tak i díky nim s hodinkami můžete bez obav do sprchy či bazénu. জলরোধী je totiž stanovena na 100 জল কলামের মিটার.

O gravírovaných římských indexech na lunetě jsem už psala výše, povšimněte si “hodinářské čtyřky”, kterou jsem v rychlosti zmínila už v článku o Montblanc Star Date. Datování jejího vzniku do časů krále Ludvíka XIV. ale popírá znázornění “IIII” na měřičích času z římských dob. Nejvyšší bůh Jupiter, římská obdoba Dia, se ve zkratce označoval jako “IV”. Úvahu, která uvádí, že Římané na hodinách pozici 4 osadili indexem “IIII”, aby se vyhnuli počítání “1, 2, 3, bůh, 5…”, tak považuji za vcelku logickou. Na specializovaných stránkách jsem se dočetla i o jiných důvodech, které souvisí třeba s údery různě znějících věžních zvonů, ale který je ten jediný pravdivý, se už dnes pravděpodobně nedozvíme. যত সত্বর সম্ভব, že jich bylo více a byly časově a místně nezávislé. Index “IIII” však na hodinkách stále najdete, především u zavedených značek. Určitě ho ale neuvidíte u levných kusů importovaných ze vzdálených asijských zemí, kde chybí z historických i estetických příčin.

Leštěná nerezová korunka nese typické logo – plastické písmeno Ω. Zlaté Griffes jsou v místech průniku vykrojené tak, aby se korunka snadno otáčela.

সমতল 25 mm safírové sklíčko nese oboustranný antireflex. Je bezbarvý, při odečtu neruší.

Číselník tvoří bílá perleť, na které je v místech hodinových indexů usazeno 11 drobných diamantů. Dvanáctý index na pozici 3 obsadila zlatem lemovaná lichoběžníková apertura s bílým datovým věncem a černým tiskem. Zlaté je také logo a malá pěticípá připomínka “hvězdářských” závodů v přesnosti chodu strojků. Černý tisk značky, modelové řady a kalibru působí velmi nenápadně. Na opalizujícím bílém podkladu jsou všechny členy velmi dobře čitelné.

Ručky z růžového zlata mají tvar tupého hrotu šípu a výplň bílou Super LumiNovou. Barva ruček odlišná od číselníku napomáhá rychlému odečtení času.

Blankytně modrá luminiscence ladí s křehkým pojetím hodinek a přitom zajistí přehled o aktuálním čase i za sníženého osvětlení. U zdobného dámského modelu je to málo vídaná šikovná pomůcka.

Manufakturní kalibr উপসংহার 8520 vyniká koaxiálním krokovým mechanismem, který je kompletně vyvinutý hodináři značky Omega. Regulační ústrojí Co-Axial Omega představila v roce 1999 a bylo po několika stoletích novinkou v krokových mechanismech. Má na starosti kmitání setrvačky, takže ve výsledku určuje přesnost a stabilitu chodu kalibru. Tomu napomáhá 28 ložiskových kamenů a křemíkový vlásek v pérovníku. Kalibr má rezervu nátahu až 50 ঘন্টা. Kalibr je certifikován COSC a smí tak používat název chronometer. Skeletonizovaný zdobený rotor, modřené šroubky i zbytek zdobeného strojku si můžete prohlédnout na fotografii.

Oblé leštěné dýnko nese ozdobným písmem gravírované údaje o hodinkách.

Celokovové kartáčované články s leštěnými spojkami spojuje překlápěcí spona s vloženým plastickým zlatým logem. A jeho rozměry? Jsou 19 হাউজিং জন্য মিমি, 14 ফিতে এ মিমি, 3 উচ্চতা মিমি. Objem použitých kovů se podepsal na celkové hmotnosti hodinek – něžnou ženskou ruku zatíží 106,9 gramy.

Mezi ambassadory kolekce patří světoznámé osobnosti, vzpomenu třeba herečku Nicole Kidman. Hodinky Omega Constellation se v různých provedeních vyrábí již od 80. let a postupem času se vyvíjely tvary a materiály pouzder i vložené strojky. Stále však v nich dostanete luxusní nejvyšší kvalitu, kterou značka Omega poskytuje. Tyto dámské hodinky mají referenční číslo 123.20.31.20.55.003 a v Jeweller Dušák je zakoupíte za 151.100 CZK. Podle mne jsou ideálním dárkem k blížícím se Vánocům, না কি আপনি মনে করেন?

লেখক পাঠ: তেল

লেখক ফটো: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.

ঋণের জন্য ধন্যবাদ Jeweller Dušák.

আপনি ঘড়ি পছন্দ করেছে, let us দ্বারা, দয়া করে, মাধ্যমে "চাই" কল্পনা ফেসবুক পাতা. এটা আমাদের মূল্যবান মতামত দেয়, তোমাকে ধন্যবাদ!