Připomínají vám dnešní recenzované hodinky Wenger AeroGraph Cockpit modely jiných značek? Máte naprostou pravdu, stejný vzhled přístroje palubní desky letadla či helikoptéry mají třeba Bell & রস, Christopher Ward či Junkers. Jak se s výzvou vyrobit pilotní hodinky designem i funkcemi vyrovnala značka Wenger, si představíme v dnešní recenzi.

Materiálem pro výrobu hranatého pouzdra se zaoblenými rohy je ušlechtilá nerezová ocel 316L, povrch je zodolněný napařením černou vrstvou titan-aluminium nitridu (TiAlN) pomocí technologie PVD. Vrstva tenká 2 μm dodává oceli vysokou tvrdost, odolnost proti otěru, kyselinám i zásadám, vysoké teplotě a korozi. Také redukuje odlesky, proto se používá u hodinek s vojenským určením. Konečná úprava je matným kartáčováním. Pouzdro měří 42 মিমি x 42 মিমি কাপড় korunky, 46 mm je rozměr s korunkou, 50 mm rozměr lug-to-lug. Výška je 13 মিমি. V rozích je přišroubované černěnými imbusovými šroubky. Výrobce stanovil vodotěsnost na 10 দণ্ড, což považuji za hodnotu naprosto vyhovující běžnému dnešnímu nošení, kdy nemusíte mít obavu se s hodinkami vykoupat.

Oblá luneta má také povrch upravený PVD, je pevná, ঘোরাতে না. ক্রাউন হাউজিং অনুমান রক্ষা, je signovaná logem Wenger – plastickým švýcarským křížem. এটা হাউজিং মধ্যে মাতাল না.

Ploché minerální sklíčko získalo vyšší odolnost vůči poškrábání díky potahu syntetickým safírem. Má také vnitřní antireflex, গড় ব্যাস 34 মিমি.

Matný zelený kulatý číselník není plochý, má tři úrovně. Do střední vrstvy jsou zahloubené subčíselníky – 10 hodinový čítač chronografu na pozici 2, mimostředná vteřinovka na pozici 6 একটি 30 minutový čítač chronografu na pozici 10. Na webu Wenger uvádí výrobce, že na pozici 2 se nachází 12 hodinový čítač chronografu, což ve mně vyvolává nejistotu, zda správně odečítám indexy nebo je chyba na straně Wenger.

Horní vrstva nese vytištěnou minutovou škálu, bílé arabské hodinové indexy, logo Wenger na pozici 12 a datovou aperturu s bílým kotoučem a černým tiskem na pozici 4. Díky vrstvení číselník nepůsobí nudně, opticky odděluje jednotlivé členy a jsou tak lépe čitelné. Osobně bych číselník přirovnala k těm přehlednějším, dobře se na něm orientuje a čas lze dobře odečíst.

Hodinová a minutová ručku mi tvarem připomínají meč nebo ručky výškoměru, jsou černě lakované a od poloviny vyplněné bílou luminiscenční barvou. Odlišnou červenou barvu mají ručky chronografu – na subčíselnících mají ručky navíc výplň luminiscenční barvou. Výplň má i mimostředná vteřinovka. Červená jehlovitá centrální ručka chronografu je bez luminiscenční výplně. Velké a barevné ručky nesplývají s číselníkem, čas jde tak výborně určit při rychlém pohledu na hodinky.

Bílá SuperLuminova svítí zeleně, najdeme ji na hodinových indexech, ručkách a terčíku na pozici 12. Vpravo jsou hodinky Wenger AeroGraph Cockpit s referenčním číslem 72422, které si představíme příště.

Bateriový quartzový švýcarský kalibr ETA G10.711 má průměr 13¼ ফ্রান্সের রাজধানী প্যারিসের লাইন একটি 4 ložiskové kameny. Podle pozice číslic na datovém věnci se strojek dělí na 6 verzí, v těchto hodinkách je použit kalibr ETA G10.711 4O’c Sloping Internal.

Leštěné dýnko je šroubovací do pouzdra. Okolo gravírovaného švýcarského nože se dočteme údaje o hodinkách. Dýnko je ploché, na ruce dobře sedí.

Silikonový řemínek má barvu “Nato Green”. Měří mezi nožkami 24 মিমি, u jazýčkové signované černěné spony 22 উচ্চতা মিমি এবং 5 মিমি. Měla bych k němu připomínku – nepříjemně se na něj lepí chloupky, které jdou odstranit pouze omytím. To by ale neměl být problém, hodinky mají dostatečnou voděodolnost.

মডেল Wenger AeroGraph Cockpit s referenčním číslem 77011 byl představen na BaselWorldu 2011. Osobně se mi líbí, i když vojenské letecké hodinky nepatří mezi mé oblíbence. Ale značku Wenger mám moc ráda, produkuje spoustu hodinek, ve kterých jsem našla zalíbení. Tyto mi připadají praktické pro denní nošení, odolné vůči běžnému opotřebení a díky švýcarskému quartzovému strojku i přesné. Budou se ale hodit k velmi specifickému typu oblečení, jako jsou vojenské kapsáče a triko v barvě Nato Green. Možná by zvládly i džíny a triko, ale víc podle mého názoru asi ne. Ani toto úzké určení je však nevyděluje z množiny velmi populárních hodinek, o čemž svědčí čísla prodejů.

Když je porovnám například s Bell&রস বিআর 01-94 Steel, pak kromě drobných rozdílů ve vizáži pouzdra (tvar ochrany korunky, জানালা, hlavičky šroubků, černění PVD), je podstatný rozdíl v použitém kalibru a samozřejmě v ceně. Číselník je podobně vrstvený jako u chronografů Bell&রস, jen subčíselníky jsou na jiných pozicích, což je dané kalibrem. Také datová apertura je kulatá, s černým datovým věncem a bílým tiskem, arabské indexy najdeme pouze na pozici 3, 9 একটি 12. Tím bych výčet rozdílů mohla uzavřít lapidárněpokud si nemůžete dovolit hodinky Bell&রস, pak jsou pro vás Wenger AeroGraph Cockpit ta pravá volba. Zakoupíte je na hodinkywenger.cz জন্য 8390 CZK.

লেখক পাঠ: তেল

লেখক ফটো: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.

ঋণের জন্য ধন্যবাদ Hodinkywenger.cz.

আপনি যদি পর্যালোচনা পছন্দ, let us দ্বারা, দয়া করে, মাধ্যমে "চাই" কল্পনা ফেসবুক পাতা. এটা আমাদের মূল্যবান মতামত দেয়, তোমাকে ধন্যবাদ!