Letošní výstava přinesla mnoho novinek v hodinářském světě. Stranou nezůstaly ani hodinky pro dámskou ruku, dnes si představíme ty z manufaktury GIRARD-Perregaux.

Řada GIRARD-Perregaux 1966 Lady 38 মিমি se rozrostla o dva modely. Liší se barvou číselníku a barvou řemenu. Nejdříve vás seznámím s parametry. Kulaté leštěné pouzdro je vyrobené z růžového zlata a měří v průměru 38 মিমি. Je odolné proti 30 জল কলামের মিটার. Číselník i průhled v dýnku překrývá safírové sklo s vrstvou antireflexu. Lunetu a pouzdro zdobí 72 drobných diamantů, na půlkruhu na číselníku najdeme 47 diamantů. Dohromady jich je 119 o celkové váze cca 0,95 ক্যারেট. Indexy i ručky jsou také z růžového zlata.

Hnědá varianta má číselník skládaný z několika kruhových částí v různých odstínech hnědé barvy. Stejnou hnědou najdeme na ručně šitém řemenu z aligátoří kůže, který spojuje jazýčková spona z růžového zlata.

Bílá varianta má číselník částečně z perleti a částečně je zdobený paprskovým guilloché. Bílý řemen z kůže aligátora je sepnutý jazýčkovou sponou z růžového zlata.

Velmi zajímavý je použitý in-house mechanický kalibr GP03300-0066, যা একটি স্বয়ংক্রিয় ঘুর রটার আছে. এটি গঠিত 205 součástek a má rezervu chodu 46 ঘন্টা. Setrvačka লম্বিত ফ্রিকোয়েন্সি 4 Hz, chodu napomáhá 26 জন্মদান অমূল্য. Strojek je zdobený Côtes de Genève a perličkováním.

Druhou novinkou jsou dva modely řady Girard-Perregaux পুরাতন 1945 Lady. Nejdříve si povíme obecně o vlastnostech novinek. Hranaté pouzdro je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním. Vypouklé pouzdro se přizpůsobí zápěstí a skvěle sedí na ruce. Po stranách lunety se nachází celkem 30 diamantů o váze cca 0,55 ক্যারেট. Rozměry pouzdra jsou skoro čtvercové – 28,2 মিমি x 27,85 মিমি. Pokud vám vzhledem cosi připomíná – বছর, আপনি ঠিক, i zde si designéři vzali inspiraci z období Art Deco. Na číselníku najdeme výrazný index na pozici 12, অবস্থান 3 একটি 9 se nachází diamant. এবং স্থান 6 sídlí datová apertura. Číselník je velmi dobře vyvážený. Zkosené “dauphine” ručky jsou také ocelové.

Bílá varianta je osazená bílým řemenem z aligátora ukončeným ocelovou překlápěcí sponou.

Antracitová verze působí tajemněji, do nožek je zasazen černý ručně šitý řemen z kůže aligátora, sepnutý ocelovou jazýčkovou sponou.

Výjimečné je srdce obou hodinek – nejnovější in-house kalibr GP02700-0003. Jedná se o nejmenší mechanický kalibr z produkce Girard-Perregaux, měří v průměru pouhých 8 3/4 ফ্রান্সের রাজধানী প্যারিসের লাইন. Rozměry ho předurčují pro použití v drobných dámských hodinkách. Mezi jeho vlastnosti patří frekvence 4 Hz, ক্ষমতা সংচিতি 36 ঘন্টা, 26 জন্মদান স্কচ. Rotor je uložen v keramickém ložisku, aby se zabránilo problémům s mazáním. Má také rychlé překlápění data. Díky speciálnímu ozubenému soukolí lze vteřinovou ručku bez extra modulu umístit na pozici 9 বা 10. Nechybí zdobení a další vlastnosti, které optimalizují výkon a spolehlivost strojku a zjednodušují práci hodináře při seřizování.

Na poslední fotografii si můžete prohlédnout mravenčí práci při skládání číselníku.

লেখক পাঠ: তেল

ছবির উৎস: GIRARD-Perregaux

Pokud se vám aktualita líbila, let us দ্বারা, দয়া করে, মাধ্যমে "চাই" কল্পনা ফেসবুক পাতা. এটা আমাদের মূল্যবান মতামত দেয়, তোমাকে ধন্যবাদ!