Dámské hodinky উলিসে Nardin jsou vyrobené z exkluzivních materiálů a ty luxusnější bývají osázené diamanty. Nejinak je tomu i v případě této novinky roku 2012 Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer Lady, které si představíme dnes.

Jak se na dámské hodinky sluší, velikost pouzdra odpovídá štíhlé ruce. Je vyrobené z 18karátového růžového zlata a měří v průměru 40,5 মিমি কাপড় korunky, s korunkou je to úctyhodných 45 মিমি, সর্বাধিক মাত্রা “যাও হাতল হাতল” আমি 47,5 মিমি. Tloušťka pouzdra je příjemných 11,2 মিমি. Ačkoli byste to do nich na první pohled neřekli, tyto hodinky s dlouhou tradicí námořních chronometrů jsou vhodné k potápění, mají deklarovanou vodotěsnost 20 এটিএম.

Zlaté pouzdro je na bocích konkávně klenuté a výrazně leštěné. Najdete zde také dvěma šroubky přišroubovaný kartáčovaný štítek se sériovým číslem hodinek. Tento štítek je typický pro řadu Marine. Prohnuté pouzdro je obtížné vyrobit, což ospravedlňuje trochu vyšší cenu hodinek.

Úzká zoubkovaná luneta z růžového zlata je zdobená drobnými diamanty. Všechny brilianty dohromady váží 0,328 ক্যারেট.

Signovaná korunka je šroubovací do pouzdra, chrání ji hranaté výstupky. Fotografované hodinky ji měly vyšroubovanou, aby ručky zůstaly v klasické poloze 10:10.

Detail korunky si můžete prohlédnout na fotografii. Úchvatná práce, না কি আপনি মনে করেন?

Číselník je vyrobený z bělostné perleti a nese 12 zlatých hodinových indexů ztvárněných písmenem S, jehož konec se ovíjí kolem drobného briliantu zasazeném v lístkovém lůžku, snad to jsou stylizované vlnky. Zkosená vnitřní luneta je zvýrazněná luminiscenčními body v minutových intervalech, na bodech je nanesená SuperLuminova. অবস্থান 12 oko zaujme ukazatel rezervy chodu, অবস্থান 6 subčíselník mimostředné vteřinové ručky. Subčíselník je tvořen zlatým kroužkem s guilloché. Kroužek narušuje kulatá datová apertura, která je hluboko zanořená do bílé perleti a má bílý datový věnec s černým tiskem. Číslovka 1846 připomíná bohatou a dlouhou tradici námořních chronometrů. Elegantní číselník doplňuje text Ulysse Nardin, Le Locle Suisse a Swiss Made.

Na nepoškrábatelném safírovém sklíčku o průměru 33 mm je z vnitřní strany přilepená lupa, která zvětšuje datum na pozici 6.

Antireflexní vrstva na sklíčku umožňuje, aby sklíčko nebylo skoro vůbec viditelné, takže pohled na číselník neruší odlesky od sklíčka. Antireflexní vrstva z oxidů kovů je ale měkčí než samotný materiál syntetického safíru, což může vyvolat debatu o větší náchylnosti k poškrábání. Jak jsem se ale dočetla na fórech, ani po několika letech nošení tato vrstva nedoznala výrazných zjistitelných škrábanců. Rozhodně ji tedy můžeme považovat spíše za výhodu než nevýhodu.

Detailní fotografie přibližuje jemnou strukturu guilloché a usazené kovové body.

Všechny čtyři ručky jsou vyrobené ze zlata. Kapkovitá hodinová a šípovitá minutová nesou luminiscenční vrstvu (SuperLuminova). Jehlovitá vteřinová ručka ukazuje ubíhající vteřiny, mečovitá ručka zobrazuje zbývající čas rezervy chodu strojku. Jakmile se objeví v poli červených indexů, je vhodné hodinky natáhnout.

আভ্যন্তরীণ KALIBR UN-26 je založen na velmi dobře známém kalibru ETA 2892-A2. Manufaktura Ulysse Nardin u ETA nakupuje pouze kity, některé součástky strojku modifikuje nebo rozšiřuje o další komponenty. Poté, co je základ strojku hotový, odešle se strojek do Swiss Chronometric Institute (ইন COSC), kde ho otestují. Pokud strojek projde všemi testy, získá COSC certifikaci a vrací se do Ulysse Nardin jako certifikovaný chronometr. V dílnách UN do něj přidají modul vyvinutý UN, který strojku přidá komplikaci rezervy chodu a přesune centrální vteřinovou ručku na pozici 6. Další modulární konstrukce vytváří hluboce uloženou datovou aperturu na pozici 6. Strojek je zdoben a kompletně pokoven rhodiem. Bohužel si ho nemůžeme prohlédnout, průhledné dýnko na těchto hodinkách nenajdeme. Nezbývá než doufat, že ho v budoucích modelech UN nabídne.

A technické parametry strojku? Rezerva chodu je 42 ঘন্টা, ফ্রিকোয়েন্সি setrvačky 4 Hz (28.800 প্রতি ঘন্টায় oscillations).

Dýnko je přišroubované k pouzdru a v jeho kartáčovaném středu jsou gravírovaná města a roky výstav, kde značka Ulysse Nardin získala zlaté medaile. এটা খুবই মজার, že jméno města je v lokálním jazyce. Boky dýnka jsou oblé, zkosené, leštěné a obsahují informace o hodinkách, jak jsme ostatně již zvyklí.

Na detailu dýnka můžete vidět preciznost gravírování.

Mohutné leštěné nožky mají rozteč 23 মিমি, bílý řemen z aligátora se směrem ke sponě zužuje na 18 মিমি. Zajímavá zlatá asymetrická dvojitá překlápěcí spona s pojistkou oba konce řemenu sepne a spolehlivě hodinky připoutá na vaše zápěstí. Výměna řemenu bude snadná, stěžejky jsou do nožek šroubovací. Hodinky na řemenu včetně spony váží 138 গ্রাম.

Pokud toužíte po elegantních kvalitních hodinkách s vysokou užitnou hodnotou, তারপর আপনার জন্য এই উলিসে Nardin ডান. Můžete je obléci ke kostýmku, hodí se i k džínům a bez starostí se s nimi můžete potápět. A ruku na srdce, pokud si je můžete dovolit, vezmete je do vody i na přiloženém řemenu z aligátora. Asi jste zvědaví na cenučiní 595.400 CZK, což sice není málo, ale v tomto případě je její výše zcela pochopitelná.

লেখক পাঠ: তেল

লেখক ফটো: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.

ঋণের জন্য ধন্যবাদ Jeweller Dušák, জন্য সাজসরঞ্জাম Penshop.cz.

আপনি যদি পর্যালোচনা পছন্দ, let us দ্বারা, দয়া করে, মাধ্যমে "চাই" কল্পনা ফেসবুক পাতা. তোমাকে ধন্যবাদ!