Rád bych vám dnes představil krásné hodinky vhodné pro formální příležitosti od trochu neprávem opomíjené švýcarské značky JeanRichard. Hodinky nesou vyčerpávající označení JeanRichard 1681 Ronde ছোট সেকেন্ড স্বয়ংক্রিয়, je tu o nich zmíněno téměř vše podstatné. Zatím jsem se setkal jen s hodinkami JeanRichard s typickým soudkovitým tvarem pouzdra – spíš to byly sportovní modely – a proto mne tento tradiční formální vzhled trochu překvapil. আমি, že to jsou velmi pěkné a zajímavé hodinky, যাক এর একটি সংক্ষিপ্ত কটাক্ষপাত করা.

স্টেইনলেস স্টীল হাউজিং (316L) má klasické tradiční kulatý tvar, ani nožičky nejsou příliš nápadné. এর ব্যাস হয় 41 mm a díky poměrně tenké lunetě hodinky nebudou působit jako malé ani na větší ruce. Tloušťka pouzdra je přiměřených 10,5 মিমি. Číselník kryje safírové sklíčko s antireflexní vrstvou. জল আবরণ বিরুদ্ধে প্রতিরোধ হয় 50 জল কলামের মিটার – pro plánované využití to asi postačí. Hodinky mají kožený řemínek z kůže aligátora a ocelovou jazýčkovou sponu.

Mléčně bílý lakovaný číselník s výraznými plastickými hodinovými indexy má po obvodu minutovou a vteřinovou škálu, অবস্থান “6” najdeme mimostřednou vteřinovou ručku v mírně zapuštěném subčíselníku. A kromě značky zde najdeme ještě na pozici “3” datovou aperturu – ta je poměrně hluboká a ukazuje bílý datový věnec s černým tiskem. Ocelové ručky byly ponechány v barvě kovu, mají zajímavý oblý tvar a díky luminiscenční výplni ruček i tečkám na hodinových indexech (SuperLuminova) vás tyto hodinky nenechají bez časové orientace ani po tmě.

V hodinkách je osazen švýcarský mechanický kalibr z produkce značky JeanRichard s označením Cal. JR1000. Ten byl vyvinutý přímo v manufaktuře a vyrábí se od roku 2004. একটি ফ্রিকোয়েন্সি আছে 4 Hz (28.800 একটি / ঘঃ), 27 জন্মদান স্কচ, automatický nátah s rezervou chodu 48 ঘন্টা. Je krásně zdobený ženevskými pruhy (Cotes দে geneve), základní deska je perličkovaná, rotor automatického nátahu je zdobený svislými pruhy a logem značky. I výška kalibru, která je pouhých 3,77 মিমি, přispívá k nezvyklé nízké stavbě celých hodinek. আমি জানি না, কিভাবে আপনি, ale mně se líbí moc! Kalibr si můžete velmi dobře prohlédnout safírovým průhledem ve šroubovacím dýnku.

Musím říci, že těmito hodinkami jsem byl velmi příjemně překvapen a budu se snažit věnovat této značce větší pozornost. A pokud hledáte zajímavé hodinky pro současnou plesovou sezónu, mohou právě hodinky značky JeanRichard být pro vás ty pravé. Ještě vám dlužím cenu, u tohoto modelu je cenovka 4.150 USD u modelu z oceli, za stejný model s pouzdrem ze zlata pak dáte 12.950 ইউএসডি.

প্রসঙ্গক্রমে, আপনি কি জানেন, co znamená “1681” v označení modelu? Také jsem nevěděl, je to rok, kdy Daniel JeanRichard vyrobil své první hodinkytomu říkám tradice!

লেখক পাঠ: 🙂 kibi

ছবির উৎস: www.worldwatchreview.com