ভিডিও দেখুন হ্যামিলটন আমি চাই, to nezastírám. Tato značka má dlouhou tradici, ale umí navrhovat hodinky, které mají aktuální design a přinášejí svému majiteli dlouhodobou spolehlivost a vhodně dotvářejí jeho outfit. Psali jsme o několika modelech, které vycházejí spíš z vojenského prostředí, ale tento zajímavý chronograf je určitě vhodný spíš k formálnímu nebo neformálnímu oblečení.

Pouzdro těchto modelů je oproti chronografům řady Jazzmaster Maestro menší o 3 মিলিমিটার, měří v průměru velmi průměrnou hodnotu 42 মিমি. Hodí se tedy vlastně pro jakoukoliv ruku.

V hodinkách je zasazen mechanický kalibr s automatickým nátahem s označením H-21. Jedná se v základu o dobře známý kalibr ETA/Valjoux 7750, který ale prošel úpravami, hlavním rozdílem (kromě zdobení můstků stylizovaným “H”) je zvýšení rezervy nátahu ze 42 hodin na 60! Tato rezerva už jistě umožňuje třeba po týdnu v kanceláři tyto hodinky odložit a vzít si třeba do hor sportovnější model a v pondělí ráno vzít hodinky na ruku a bez natahování, seřizování, seřizování data prostě zahájit nový týden. Kromě zobrazení času a data má tento kalibr i funkci chronografu.

Vyzvednout je třeba nový vzor plastického číselníku – “clous de Paris”. Číselník s ním získal na atraktivitě i na čitelnosti. অবস্থানের “12”, “9” একটি “6” jsou v číselníku zakomponovány tři subčíselníky s výrazným ohraničením. Pravá strana číselníku zůstala volná pro připomenutí značky a pro orámovanou datovou aperturu na pozici “4”. Zahrocené leštěné ručky nepostrádají ani luminiscenční výplň, což praktičnost těchto hodinek určitě také zvýšilo.

Číselník je krytý klenutým safírovým sklíčkem, když už mluvím o číselníku, můžete ho mít v několika variantách – কালো, stříbrný se stříbrnými indexy nebo stříbrný s indexy v barvě růžového zlata. A stejně tak je i několik barevných řemínkůčerný nebo hnědý se vzorem kůže louisianského aligátora anebo hodinky můžete mít i s nerezovým tahem (ব্রেসলেট), ten je zajímavý, je tvořen pěti prvky na jeden článek. Tato varianta se určitě nejlépe hodí do vody, hodinky v tomto směru mají jen málo omezení, lze se u nich spolehnout na odolnost proti 100 জল কলামের মিটার.

Tak jak se vám nový model se značkou Hamilton líbí?

লেখক পাঠ: 🙂 kibi

ছবির উৎস: www.hamilton.com