অটল Oris umí dělat pěkné hodinky. Jejich potápky v oblém pouzdře jsou známé asi dostatečně, ale Oris umí vyrobit i moc pěkné sportovní hodinky, které nejsou primárně určené do vody, ale mají připomínat automobilový sport Formule 1. Ráda bych vám krátce představila hodinky Oris Williams F1 Team Day Date.

Formule 1 je série závodů formulí, স্থাপিত হয় 1946 a bývá označována za královskou disciplínu automobilového sportu pro tzv. monoposty. Protože se jedná o prestižní soutěž, která láká miliony diváků a přiznivců, hodinářské firmy se předhánějí, aby mohly dodávat své hodinky pro některý z týmů. Každý, kdo přičichl k zplodinám z výfuku monopostu, si přeje mít na ruce hodinky svého oblíbeného týmu. Firma Oris se v roce 2003 stala výhradním dodavatelem hodinek pro tým BMW Williams Formule 1. Limitovaná edice hodinek Oris Limited Edition Williams F1 Team Chronograph byla jednou z nejúspěšnějších. Na tradici těchto slavných chronografů navazují Oris Williams F1 Team Day Date.

হাউজিং একটি ব্যাস আছে 44 mm a je složené z několika částí. Nepřehlédnete černý potah PVD, který jim moc sluší. S modrým výrazným proužkem na boku pouzdra rozhodně uděláte dojem! Poměrně úzká skosená luneta má tachymetrickou stupnici a je leštěná. Celkově má pouzdro konečnou úpravu leštěním. Vodědolnost hodinek výrobce udává 100 মিটার. Zvládnete tak v pohodě silný déšť, která vás může při Grand Prix překvapit.

Velkou zajímavostí jsou pohyblivé nožky, díky kterým se hodinky skvěle přizpůsobí jakémukoli zápěstí. Můžete si tak být jistí, že vám hodinky budou perfektně sedět – ať už budou připevněny na pánské či dámské ruce.

Korunka je klasická, velká a tak se s ní dobře manipuluje. Nese logo ORIS. Je také potažena černým PVD.

Černý plastický číselník je velmi netradiční. Místo plastických indexů, které na běžných hodinkách vystupují, jsou zde indexy vyřezávané – takže se výřezy můžete dívat na datový věnec. Moc toho sice neuvidíte, ale přesto je to zajímavé a neotřelé řešení. Vnitřní luneta je také skosená a kromě čárkových indexů nese puntíky na hodinových pozicích. Číselné indexy nepřehlédnete – jsou jen tři – অবস্থান 6, 9 একটি 12. O to výraznější jsou – orámované slabou modrou linkou. Číselníku dominuje výrazné day-date okno – vlevo anglicky den v týdnu, vpravo tři data, k aktuálnímu ukazuje malá šipka. Pro zvýraznění je pokryta luminiscencí. Hodinová a minutová ručka jsou černé a skeletonizované, vteřinová je jasně modrá.

Číselník je chráněný safírovým sklíčkem s antireflexem.

Modrá luminiscence Superluminova BG W9 na ručkách i indexech hodinkám vážně sluší!

Šroubovací černé (PVD) dýnko s průhledem odhaluje typicky rudý rotor švýcarského kalibru ETA 2836-2, který je mírně upraven a nese tak název Oris 735. এর বৈশিষ্ট্যগুলো স্বয়ংক্রিয় ঘুর অন্তর্ভুক্ত, রিজার্ভ ড্র চেক 38 ঘন্টা, কম্পাঙ্ক 28.800 kmitů za hodinu a 26 জন্মদান স্কচ. Dýnko je také skosené, do pouzdra je zašroubováno. Na úzkém okraji průhledu s minerálním sklíčkem si můžeme přečíst to nejdůležitější o hodinkách, co nám výrobce chtěl sdělit – voděodolnost hodinek, আবাসন উপাদান, materiál sklíček.

Na hodinkách je kaučukový řemínek se stopou závodních pneumatik, a jak on tak i překlápěcí černá spona hodinkám sluší a nosí se velmi pohodlně.

আমি, že už na Hungaroringu (27.-29.7.2012) můžete mít na ruce něco stylového, co o tom začít přemýšlet? Anebo byste raději něco od Ferrari?

লেখক textu: তেল

লেখক ফটোগ্র্যাফ: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.

ঋণের জন্য ধন্যবাদ Koscom.cz