O jednoručkách MeisterSinger už jsme লিখেছেন, jednalo se o model Granmatic. Dnes mám před sebou další krásné jednoručky z dílny MeisterSinger a těším se, až vám je představím.

Podle barvy číselníku bych si troufala odhadovat, že se jedná o hodinky dámské. Avšak chyba lávky! Velikostí pouzdra 47 mm s korunkou jasně dávají najevo, že patří na pánskou ruku. Bez korunky měří 43 মিমি, na výšku pouhých 12,5 মিমি. Výrobce použil nerezovou ocel s konečnou úpravou leštěním, na bocích je pouzdro kartáčované. A musím říct, že hodinkám to opravdu sluší. Velká korunka nese logo výrobce a snadno se používá. Celkově pouzdro působí příjemným zaobleným dojmem. Voděodolnost má být 5 এটিএম.

Uvnitř najdeme známý strojek (ইটা) Unitas 6497-1, na který mohu prozradit, že je osazen 17 পাথরের, má manuální nátah, সংচিতি চেক আঁকুন 48 hodin a kmitá frekvencí 21600 půlkmitů/h. Potvrzuji, že krásně nahlas tiká! Možná je budete mít častěji u ucha než na ruce.

Číselník má… těžko popsatelnou barvu. Nazvala bych ji lososovou. Indexy jsou nerezové, leštěné a plastické. Za zajímavost považuji číslování 01 যখন 09, dvouciferné indexy působí příjemně symetricky. Safírové sklíčko je vypouklé a odolné proti poškrábání. Na číselníku najdeme ještě logo MeisterSinger a označení hodinek No.02. Zpočátku jsem se u jednoruček těžko orientovala v odhadu, kolik že je vlastně hodin, prostě mi chyběla druhá ručka. A pak jsem si uvědomila, že tyhle hodinky dávají svému nositeli volnost a svobodu pohybu a rychle jsem si zvykla. Odečet s přesností 2,5 minuty je osvobozující.

Tvrzené minerální sklíčko v šroubovacím dýnku otvírá pohled na precizně zpracovaný strojek. Perličkování můstků, blued screws, zkosená nátahová kola, signovaný můstek a rhodiovaný strojek. এটি একটি সৌন্দর্য, যে?

Hodinky k ruce poutal originální řemen, pravděpodobně krokodýl, na překlápěcí signované sponě.

Sama nosím jednoručky RLT 13v2 a mám pro one hand hodinky velkou slabost. Nejinak tomu bylo u těchto MeisterSinger. Líbí se mi barva číselníku, elegance a čistota zpracování a zdobení strojku. A to tikání! তারা ঘড়ি, které si můžete užívat několika smysly a nebudete mít dost! আপনি যদি এটি পছন্দ, můžete si je zkusit sehnat. V jiných barvách číselníku za ně zaplatíte kolem 800 EUR.

লেখক: তেল

লেখক ফটোগ্র্যাফ: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.