অটল Maurice Lacroix je v porovnání s ostatními hodinářskými společnostmi relativně mladá. Svou pouť začala v roce 1975 a od toho roku máme možnost obdivovat švýcarskou vášeň pro detail zdůrazněnou komplikovanými a sofistikovanými číselníky, jemně dekorovanými strojky a zajímavými komplikacemi.

Úplnou náhodou jsem měla možnost seznámit se s prvními Maurice Lacroix ve svém životě. Šla jsem si koupit Moleskine do PenShopu a najednou jsem je držela v ruce.

Primárním určením se jedná o pánské hodinky. Odpovídá tomu i velikost pouzdra – 40 মিমি, což sice není v době velkých hodinek mnoho, কিন্তু হৃদয় হাত, hodinky této velikosti snadno skryjete pod manžetu košile. Pouzdro je tzv. bicolor, najdeme na něm nerezovou ocel a 18 karátové zlato. Ze zlata je také vyrobena leštěná luneta a ozdoba na korunce.

Číselník je ze stříbra o ryzosti 925/1000, má krásnou strukturu. Na první pohled zaujme Big Date na pozici “12”, který je tvořen dvěma datovými věnci. অবস্থান “6” najdeme mimostřednou modřenou vteřinovou ručku. Plastické indexy jsou ze zlata. I ručky výrobce vytvořil z 18 ক্যারেট স্বর্ণের. Máme v ruce hodinky do obleku, luminiscenci na nich nehledejme. বিরোধী প্রবৃদ্ধ সঙ্গে ডায়াল নীলকান্তমণি স্ফটিক রক্ষা, které mírně vystupuje nad lunetu.

Uvnitř pouzdra tiká kalibr ML58 založený na ETA 2892-2. Typické je pro něj 26 kamenů a automatický nátah. Navíc se můžeme kochat modřenými šroubky, ochranou Incabloc, součástkami z povrchově upravené nerezové oceli a gravírováním na rotoru.

Jejich majitel si je užívá na černém řemenu, প্রস্থ 20 mm se akorát hodí k velikosti pouzdra. Možná by jim to slušelo i na hnědém řemenu bez výrazného prošití, ale tím bych tak skončila. Žádný tah, žádný nato-strap. Tyhle hodinky jsou do “lepší společnosti”. Vezměte je na jednání představenstva, do Opery nebo na podpis nejdůležitější smlouvy vašeho života. Budou věrným společníkem a připomínkou, že rozhodně máte vkus.

লেখক textu: তেল

লেখক ফটোগ্র্যাফ: 🙂 kibi

আলোকচিত্র অ্যালবাম.