Pro příznivce Iana Flemminga ও তাঁর পুত্র, চলচ্চিত্র একটা ড্রিংক বিশেষ কবজ প্রস্তুতির জন্য নির্দেশাবলী রয়েছে,,cs,আর আপনি যা,,cs,যদি আপনি ঘড়ি আপনি একটু লক্ষ্য,,cs,তাই আপনি জানতে হবে,,cs,প্রথম জেমস বন্ড একটি রোলেক্স ঘড়ি পরতেন,,cs,এবং এমনকি ডিজিটাল Seiko সঙ্গে,,cs,টিভি,,cs,কিন্তু কব্জি হত্যা করার লাইসেন্স সহ এই এজেন্ট অন্য কিছু কল্পনা করতে পারবেন না শুধু এই ঘড়ি ব্র্যান্ড ওমেগা তুলনায় কয়েক বছর,,cs,ওমেগা Speedmaster Mark IV,,en,Lemania,,en,জুন 6 ষ্ঠ,,en,Pocketwatch ওমেগা,,en,17 ই মে,,en,Radek ঋণ জন্য ধন্যবাদ,,cs,ওমেগা Speedmaster দিন / তারিখ,,en,মে 15,,en. A co pro vás? Jestli si trochu všímáte hodinek, tak určitě víte, že dříve James Bond nosil hodinky značky Rolex (a třeba i digitální Seiko s “televizí”), ale už pár let si na zápěstí tohoto agenta s povolením zabíjet neumíme představit nic jiného než právě tyto hodinky značky Omega.

Tak co to vlastně nosí? Značka Seamaster má v historii značky Omega své tradiční místo. Jsou to odolné hodinky vhodné i pro tvrdší zacházení a vodotěsnost umožňuje je používat i při vodních aktivitách. A to dokonce i k saturačnímu potápění, hodinky mají i héliový ventil. S vodotěsností 300 metrů si to s nimi vážně můžete dovolit.

Ocelové nerezové leštěné pouzdro o průměru 41 milimetrů má kartáčované boky a typické provedení nožek. Znakem Ω signovaná korunka je chráněna výstupky pouzdra a je šroubovací. অবস্থান “10” na pouzdru najdeme héliový ventil, rovněž označený logem firmy.

Tento model má skeletonové ručky – hodinovou a minutovou – s luminiscenčními body na koncích. Někomu se to líbí, někdo vzpomíná na starší provedení s ručkami plnými… Vteřinová ručka má červené zakončení a luminiscenční terčík. Luminiscenci na sobě nesou i hranaté a kulaté hodinové indexy číselníku. Ten je krásně modrý a s typickými vlnkami. মধ্যে “trojce” vidíme ještě okénko datumovky. Celkové provedení je velmi harmonické a přitom funkční.

Modrá je i vložka v ocelové jednostranně otočné lunetě s luminiscenčně vyznačeným bodem “60” a eloxovanými indexy.

Číselník kryje lehce klenuté safírové sklíčko s anitireflexním potahem.

Pro potápky firmy Omega je typické i logo s mořským koníkem na dýnku. Dýnko je, অবশ্যই, šroubovací a ryté vlnky na něm pomáhají tomu, aby hodinky na ruce seděly prostě skvěle!

Přesný čas v hodinkách odtikává quartzový kalibr Omega Calibre 1538 (na bázi ETA 255.461). Pod dýnkem je sice ukrytý, ale asi je to škoda, jeho precizní provedení a povrchová úprava rhodiem je krásná. Kalibr má i indikátor konce životnosti baterie – nutnost výměny (po cca 27-36 měsících) oznámí kalibr chodem vteřinové ručky, která pak poskakuje po dvou vteřinách.

K hodinkám patří skvěle provedený tah a spona. Povrchovou úpravu tvoří kombinace kartáčovaných a leštěných prvků. Spona je opravdu perfektní. A pro použití pod vodou má i neoprénovou extenzi.

Celkově hodinky působí zdobným a přitom odolným dojmem. Vaše kousky při base jump nebo střelbu z Walteru PPK nebo W99 by vydržet měly. A vedeni příkladem agenta s povolením zabíjet si je asi nejspíš můžete vzít i k obleku nebo ke smokingu, jakkoliv pro tohle konstruovány vlastně nejsou.

Někdy mám pocit, že tyto hodinky jsou jako pár jiných kultovních kousků – třeba Seiko Monster, pilotky B-Uhr, Moonwatche… prostě každý to s nimi musí alespoň zkusit, jak by se mu nosily. Na můj pokus tyto Omegy zatím čekají. Ještě přidám přesné označení typu2541.80.

লেখক textu এবং ফটো: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.