আমি বড় ঘড়ি এড়িয়ে যাবেন না সবাই তাই আমি স্বাগত জানাই এবং এই ছবি তোলার,,cs,তারা সত্যিই শক্তিশালী,,cs,সত্য,,pl,কিন্তু যে শুধুমাত্র জিনিস নয়,,cs,যা এই ঘড়ি এলাকায় তোলে,,cs,এই বিশেষ টুকরা আমি একটি খুব আকর্ষণীয় ছিল,,cs,গল্প,,cs,আশ্চর্য,,cs. A že jsou opravdu mohutné, কেস ব্যবস্থা 54 মিমি কাপড় korunky. Fakt.

Ale to není jediná věc, která tyto hodinky dělá zajímavými. Tento konkrétní kus měl totiž i velmi zajímavý “příběh”. Zajímá vás?

Tyto hodinky totiž měly zajímavého majitele – Davida Vršeckého, který s nimi na ruce projel svoji premiéru na závodě Dakar 2011, absolvoval s nimi i nouzové přistání v Rio de Janeiro – selhání pravého motoru Airbusu. Takže hodinky zažily svítání v poušti, chladné noci, cestování na druhý konec světa a zpět… A zdá se, že tohle všechno přežily celkem v pohodě.

Masívní pouzdro ocelové nerezové pouzdro je kartáčované, líbilo se mi hluboké gravírování s názvem značky na boku. Luneta zodolněná potahem PVD je jednostranně otočná, zdobená je pak šesti šroubky. Pouzdro zaručuje vodotěsnost 200 মিটার, nějakou tu vodu by tedy měly přežít.

Šroubovací korunka s logem a červeným proužkem a tlačítka chronografu s ochranou šroubováním dávají také tušit, že s vodou to hodinky myslí vážně.

Hodinky kryje minerální ploché sklíčko.

Co vidíme na číselníku? Kulaté plastické hodinové indexy s luminiscencí, červené tištěné minutové, plastické lesklé logo výrobce, tři subciferníky (běžná vteřinová ručka, minutový čítač do 30 minut a hodinový do 10 ঘন্টা) s lesklým orámováním a jednoduchou giloší. A také retrográdní ručku, která ukazuje den v týdnu. এবং স্থান “6” pak Big Date. Připadalo mi, že hodinová a minutová ručka se v tom trochu ztrácejí. Ale vteřinovka chronografu v červené barvě s luminiscenční špičkou se neztratí. Když mluvím o luminiscenci, je nanesena na hodinové i minutové ručce a také na ručce ukazující den v týdnu a hodinových indexech.

A jaký že to mají strojek? V hodinkách čas odtikává quartzový kalibr ISA.

Strojek zespodu kryje nerezové šroubovací dýnko s velkým logem výrobce a nezbytnými popisy technických vlastností. Strojek jsem ani nemohl vyfotografovat, rozteč otvíracích otvorů pro šroubování je prostě mimo rozsah mého otvírače, tak je dýnko mohutné!

Tah z kartáčované nerezové oceli má šířku 26 মিমি, zatím nejširší, co jsem viděl. I koncovky u pouzdra jsou vyrobeny z masivní oceli, střední část je potažena PVD. A u tohoto konkrétního kusu je na na tahu i gravírování s logem závodu Dakar 2011 a podpisem Davida Vršeckého. Spona je vcelku příjemná, s logem a pojistkou.

Viděl jsem fotografie těchto hodinek i v jiných barevných provedeních, potažené zlatem, s rudým nebo zeleným číselníkem, all black provedení… ale zdá se mi, že tato barevná varianta nejlépe splnuje zadání “sportovní hodinky”.

Moje zkušenost s těmito hodinkami byla jen krátká, jen jsem je fotografoval pro aukci na dobročinné účely, ale zalibily se mi. A musím se ptát, proč jsem zatím značku Invicta opomíjel?

লেখক textu এবং ফটো: 🙂 kibi

Album fotografií hodinek.