Virtuální procházku po BaselWorldu pokračujeme zastávkou ve stánku švýcarské hodinářské a šperkařské firmy Chopard.

Řada Imperiale

Louis-Ulysee Chopard svou společnost založil v roce 1860 se zaměřením na vývoj kapesních hodinek a chronometrů. Chopard si většinu svých strojků vyrábí sám (inhouse kalibry) a nespoléhá se tak na strojky jiných výrobců.

Ve vitrínce se k obdivu nabízela kolekce Happy Sport Oval. Princip běhajících kamínků mě zaujal už u jednoho modelu Chopard, zde jsem měla možnost vidět další po číselníku pobíhající diamantíky. Hodinky bývají osazeny quartzovým strojkem a bohatě zdobené diamanty či jinými drahými kameny. Často mívají pouzdro a sponu z drahých kovů. Zaměření na dámskou část populace je víc než výrazné.

Řada Happy Sport Oval

Chopard se může pochlubit i chronografy. Chrono One jsou osazeny automatickým strojkem L.U.C 11CF s rezervou nátahu 60 ঘন্টা, 45 kameny a certifikací COSC. Pouzdro z nerezové oceli je poměrně velké, 42 মিমি, a vysoké 14.25 মিমি. Hodinky mají voděodolnost 30 metrů a číselník je překryt safírovým sklíčkem.

Řada chronografů L.U.C. Chrono One

Moc se mi líbily Chopard L.U.C. XPS. Na první pohled oblekovky skrývající automatický strojek L.U.C 12.96 s rezervou nátahu 65 hodin a certifikací COSC. Pouzdro je spíše střední velikosti – 39.5 মিমি, vysoké pouhých 7 মিমি. Přílišnou voděodolnost nečekejme, 30 m postačí. Číselník kryje safírové sklíčko.

L.U.C. XPS

Z produkce Chopard je víc než jasné, že jejich hodinky jsou víc než časoměrným nástrojem. Jsou dámským i pánským šperkem, vypovídajícím o svém nositeli nejen to, že nemá hluboko do kapsy, ale i že se rád blýskne. A tak jsem si jistá, že si svou niku nachází po celém světě.

A co vy, dámy? Toužíte po neklidných diamantech v hodinkách Chopard?

লেখক: তেল

লেখক ফটোগ্র্যাফ: 🙂 kibi

Album fotografií ze stánku Chopard.