Rád bych vám dnes představil tyto “grebes”. কে বজায় রাখে, že většina potápěčských hodinek se potápí nanejvýš v kanceláři, některé si občas zaplavou v bazénu nebo na dovolené v moři. Tohle jsou ale hodinky pro potápěče!

Hodinky Steinahart Triton mají velmi osobitý design. Nepodobají se žádným jiným hodinkám, které znám.

Nerezové pouzdro má průměr 45 মিমি (কাপড় korunky), tedy je hodně mohutné. Safírové sklíčko s vnitřním antireflexem má tloušťku 5 মিমি. Celková výška hodinek je i díky tomu 14 মিমি. To není málo, ale viděl jsem i silnější hodinky. Vodotěsnost těchto hodinek je 100 এটিএম – tedy TISÍC metrů. A pro saturační potápění je na nich i automatický héliový ventil.

Rozteč nožiček je 24 mm a gumový řemen je i jinak dimenzovaný na náročný provoz a hrubé zacházení. Na ruce hodinky drží skvěle. A překlápěcí motýlková spona (s logem výrobce) je velmi šikovná. Gumový řemen v nožkách upevňují stěžejky se šrouby s imbusem. Pouzdro není leštěné, ale pískované. Drobné “úrazy” nebudou tak nápadné, jako v případě leštěné oceli.

Čas v hodinkách odměřuje osvědčený švýcarský strojek ETA 2824-2 সঙ্গে স্বয়ংক্রিয় ঘুর, hackingem, možností ručního nátahu a datumovkou. Bezpečně uzavřen je masivním šroubovacím víčkem s jemnými vlnkami, s nápisy a popisky.

Masivní korunka s logem výrobce je šroubovací a odpovídá původnímu určení hodinek. Částečně je krytá proti poškození vystouplými částmi pouzdra.

Zatím asi celkem očekávaný popis. Ale co je velmi nezvyklé, je barevnost číselníku i ruček hodinek. Převládající barvou je oranžová. Čitelnost ruček je výtečná a při potápění v kalné vodě určitě nebude dělat problémy.

A stejně tak i luminiscence ruček, indexů i indexů na jednostranně otočné černé lunetě. Převládající barvami luminiscence je modrá a žlutá. Hodinky svítí po nasvícení výrazně a dlouho.

A moje osobní zkušenost? Hodinky Steinhart Triton jsou masívní, odolné, nápadné a praktické. A nejsou drahé.

A co mi na nich chybí? Nic. Takže je mohu jen doporučit. Koupit je můžete třeba v chronoshopu.cz.

লেখক textu এবং ফটো: 🙂 kibi

Album s fotografiemi ve velkém rozlišení.