Ty by se jí líbily. První myšlenka, která mě napadla při pohledu na tuto novinku německé firmy Dievas. A komu by se líbily? Amelii Eahartové – první ženě, která v květnu roku 1932 přeletěla v letadle Lockheed Vega Atlantik. Amelia v sobě nikdy nezapřela odkaz svých předků – její dědeček byl legendární federální soudce Alfred Otis – odvahu, nezkrotnost ducha, bojovnost a touhu vyniknout. Tento život se jí stal osudným a jeho tragický závěr pomalu vyplouvá na povrch, přesto věřím, že nelitovala. Žila svobodná ve svých volbách, bez ohledu na tehdejší názory o postavení ženy ve společnosti. Nevybrala si tu snadnější vyšlapanou cestu, zvolila si cestu vlastní, která ji naplňovala víc. Je zajímavé, jak právě takové vlastnosti formují člověka i společnost, takže tam kde většina lidí nevidí žádné možnosti, někteří z nás najdou prostor, který vyplní svým činem, dobrým nápadem, či novou příležitostí. Stejně tak učinila i firma Dievas, se svými vysoce kvalitními, nápaditými, kolekcemi hodinek, z nichž kategorie Vintage je inspirována historickými modely, v tomto případě konkrétně stylem B-Uhr.

Hodinky Dievas Flieger Vintage jsou další z řady retro hodinek. Pouzdro, luneta, dýnko i korunka jsou vyrobeny ze speciálně kalené oceli – Dievas 6Steel – která je poté ve vakuové komoře potažena plasmou vrstvou odolnou nejen proti oděru a škrábancům, ale i korozi, jež by mohla způsobit mořská voda a pot. Saténově broušené pouzdro není velké, zlé jazyky dokonce tvrdí, že 39 mm je skutečně málo pro pilotky. Výška pouzdra je 10 mm a jeho voděodolnost je 100 metrů. Je navrženo tak, aby působilo jako Faradayova klec – strojek hodinek je umístěn v odděleném prostoru z měkkého železa, takže odolává veškerým elektromagnetickým vlivům.

Sklíčko je safírové s antireflexní vrstvou na vnitřní straně. Korunka je ve středu hladká, zdobí ji jenom hluboké vroubkování.

Černý číselník se žlutými jednoduchými číslicemi a indexy působí mile starosvětsky. Tepelně modřené ručky mají tvar protáhlých šipek. Vteřinová ručka je jednoduchá a štíhlá. Číslice, indexy i ručky jsou potaženy několika vrstvami luminiscenční barvy, takže i za špatných světelných podmínek, může jejich majitel okamžitě zjistit kolik je hodin. I luminiscenční barva má úmyslně „vintage“ nažloutlou barvu, je to pěkné, moc pěkné.

V hodinkách je umístěn švýcarský strojek ETA 2824 s 25 kameny, 28.800 kmity setrvačky (4 Hz), který je znám svou přesností a spolehlivostí, takže lze předpokládat, že rezerva chodu bude až 40 hodin. Černý rotor je však již vyroben firmou Dievas.

K těmto krásným hodinkám si můžeme vybrat ze tří řemínků – černého, hnědého a žlutého. Všechny jsou vyrobeny z nejlepší italské kůže a zaručují odolnost ve všech podmínkách a mají jednoduchou ocelovou jazýčkovou sponu.

Cena hodinek je okolo 750,- Euro. Někomu by tak mohla připadat vysoká, ale jsem si jista, že Amelia by s jejich koupí neváhala.

Autor textu: Tara

Zdroj fotografií: dievaswatches.com

Jestli se vám hodinky líbí, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!