Předem se u této recenze omlouvám, asi všechno podstatné o těchto hodinkách značky Hamilton jste si vlastně mohli už přečíst v podrobné recenzi jiné barevné varianty zde. Tak to dnes vezmeme hodně rychle a spíš s důrazem na tuto barevnou variantu.

Drobné pouzdro (průměr jen 40 milimetrů) je vyrobeno z nerezové oceli 316L. Povrchová úprava je i zde dokončena kombinací leštěných a jemně broušených ploch. Přes korunku jsem změřil 43 mm, „lug to lug“ 47 mm. Výška pouzdra je pouhých 11 mm. Tyto hodinky jsou určené spíš k formálnímu oblečení (suit), bez problémů se vejdou pod manžetu košile. Vodotěsnost ale toto určení trochu překovává, výrobce ji udává do 5 ATM.

Rozměrná ocelová korunka je signována logem výrobce – „H“, není šroubovací do pouzdra. Ovladatelná je skvěle.

Číselník kryje safírové sklíčko. Je jen velmi jemně klenuté, není na něm nanesena antireflexní vrstva. Jeho průměr je 36 mm a opticky hodinky trochu zvětšuje.

U číselníku by měl Táda asi výhrady k použití datumovky, mně to nevadí. Orámovaná datová apertura na pozici „3“ do celkového designu dobře zapadá. Povrch číselníku je jemně broušený (sunburst), po obvodu má tištěnou minutovou škálu, hodinové indexy jsou plastické, lesklé a zlacené. Jednoduché rozložení číselníku doplňuje už jen tištěné označení značky a excentrický sekundový číselník na pozici „6“, ten je zlatě orámovaný. K tomu se také váže má jediná námitka – umístění sekundové ručky není ve středu tohoto subčíselníku a přiznám se, že mne to opravdu hodně dráždí!

Hrotité ručky jsou zlacené a mají luminiscenční výplň. Na pozadí světlého číselníku jsou čitelné vcelku dobře. Luminiscence je obvyklá pro značku Hamilton – ručky svítí intenzivně, ale ne příliš dlouho, bohužel.

V hodinkách tiká švýcarský kalibr (SWATCH Group) ETA 2895-2. Je to modifikovaný kalibr 2824, jen je zde sekundová ručka umístěna mimostředně. Pár technických údajů: tloušťka je pouze 4,35 milimetrů, průměr 11,5 linky, kalibr obsahuje 27 ložiskových kamenů, frekvence setrvačky je 4 Hz (28800 A/h). Kalibr není nijak moc zdobený, kromě broušení (sunburst) najdeme jen gravírování na rotoru automatického nátahu.

Ocelové dýnko je oblé a leštěné, najdeme zde „nezbytný“ technický popis hodinek. Je přišroubováno 6 šroubky a průhled (25 mm) nám otvírá pohled na mechanický kalibr. Na ruce sedí velmi dobře.

Na hodinkách je hnědý kožený řemínek se strukturou kůže krokodýla, ten drží pěkná signovaná jazýčková spona. Řemen má standardní rozměry, šířka u pouzdra je 20 milimetrů, u spony 18, jeho tloušťka je 4 mm. I s řemenem a sponou hodinky váží jen 72 gramů.

A máme tu závěr. Nebýt – pro mě nepochopitelného – umístění sekundové ručky, jsou to velmi příjemné hodinky vhodné i k formálnímu oblečení. Navíc za příjemnou cenu okolo $800 USD. Rozhodnutí je jen na vás.

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkuji panu Valentovi.

Jestli se vám hodinky líbily, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!