Dnes vám – snad opožděně – představím limitní edici (jen 99 kusů) značky Perrelet. Edice je věnována čínskému Roku černého hada, tomu odpovídá i její provedení. Pojďme se na tyto hodinky krátce podívat.

Hodinky svým provedením nevybočují příliš z řady Turbin. Podrobnou recenzi modro-žlutého potápěčského modelu Turbin A1066/3 jsme vám nabídli nedávno. A tak se podíváme jen na drobné rozdíly ve specifikaci.

Nerezové pouzdro o průměru 44 mm na sobě nese černou odolnou vrstvu (DLC), hodinky díky tomu působí temným až zamračeným dojmem. Tloušťka pouzdra je ještě snesitelná, je to 13 mm. Sklíčko je safírové s antireflexní vrstvou, safírové sklíčko najdeme rovněž i v průhledu dýnka. Odolnost tohoto modelu proti vodě je pouze 5 ATM, což trochu zamrzí.

Hlavním znakem těchto hodinek je samozřejmě číselník, ve kterém najdeme volně se otáčející kolo, které má připomínat turbínu proudových motorů. Kolo je titanové a při pohybu ruky střídavě odkrývá a zase schovává pohled na hada, který je pod ním na číselníku ručně namalován na perleťovém pozadí. Pod pohybem rotoru turbíny, která nijak nesouvisí s kalibrem a otáčí se jen gravitací, snad může vypadat, že na vás had dokonce šibalsky mrká svým rubínovým okem (rubín 0,025 karátu). Musím ale mít výhrady k ručkám, jejich šedo-černé provedení není moc čitelné, myslím. Výraznější barva (co třeba rudá?) by čitelnosti ruček jistě prospěla.

V hodinkách je mechanický kalibr s automatickým nátahem P-331. Označuje se jako in-house. Je to tak a současně tak úplně není – základem pro tento strojek je kalibr ETA 2892. Kalibr byl v dílnách Perrelet kompletně přepracován a také dozdoben. Najdeme tu 25 ložiskových kamenů, frekvence setrvačky je 4 Hz (28800A/h), rezerva nátahu jen okolo 40 hodin. Majitele jistě potěší průhled v dýnku, byla by škoda přijít o pohled na kalibr, který je dokonale zdobený. Přidám alespoň fotografii P-331, jak jsem tento kalibr viděl já.

Hodinky se dodávají s černým koženým řemenem z kůže aligátora a s překlápěcí sponou, i ta je černá (DLC).

Pokud vás hodinky zaujaly, můžete je zkusit sehnat, referenční číslo mají A8001/1. Osobně ale velmi pochybuji, že se vám to podaří. A je to škoda, protože hadi (jistě i ti v hodinkách) mají svému majiteli přinést štěstí a odvrátit každé nebezpečí!

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: perrelet.com a 🙂 kibi

Jestli se vám hodinky líbily, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!