Dnes bych se chtěl vlastně rozloučit se svými hodinkami Archimede Arcadia. Podrobnou recenzi najdete ZDE a já ji nechci opakovat, spíš si tyhle skvělé hodinky jen tak připomenout.

Nerezové pouzdro je po celé ploše leštěné, to znamená, že i drobné škrábance, kterým se člověk při nošení nevyhne, jsou na pouzdře vidět. Naštěstí je jednoduché celý povrch nechat jemně přeleštit. Já se k tomu neodhodlal. Když jsem kdysi někde slyšel, že drobné stopy nošení k hodinkám tak nějak patří, že hodinky jsou pak takové „osobnější“, tak jsem to moc nechápal, ale časem jsem to asi pochopil. Naštěstí jsem tyto hodinky spíše „šetřil“, takže zas tak moc stop po nošení na nich nelze najít.

Přidám ještě podrobné rozměry pouzdra – průměr bez korunky 42 milimetrů, s korunkou 45,5, „lug to lug“ 51 mm, výška 9,8 mm.

Vodotěsnost hodinek (5 ATM) jsem nijak netestoval, na plavání mám prostě vhodnější hodinky.

Korunka je skvělá (8,5 mm), velmi dobře se ovládá, jak při ručním nátahu, tak při seřizování.

Ploché safírové sklíčko (38 mm) škrábancům odolává skvěle. A stále si myslím, že je škoda, že zrovna tyto hodinky nejsou vybaveny vnitřní antireflexní vrstvou.

Číselník a ručky jsem už podrobně popisoval, pojďme se jen potěšit celkovým dojmem bílého číselníku s leštěnými kovovými indexy a modřenými ručkami.

Kalibr, použitý v těchto hodinkách – švýcarský ETA 2824-2 – je perfektní. Hodinky s tím byly spolehlivé a přesné. Patřily dokonce k mým nejpřesnějším hodinkám vůbec.

Na leštěném dýnku s průhledem na strojek (28 mm) jsou drobné stopy po nošení vidět trochu víc, to je tím, že jsem na hodinkách nejčastěji měl nasazený pletený milánský tah (mesh).

Do světa jsem je ale posílal s fešáckým koženým řemínkem se vzorem krokodýlí kůže.

Je strašná škoda, že výrobce, značka Archimede už tyto hodinky nedělá. Nový světlý číselník je totiž stříbrný, není to špatná kombinace, ale já si myslím, že kombinaci bílého číselníku s modřenými ručkami to nahradit nemůže. A proč jsem je vlastně prodal, když jsou tak skvělé? Bylo mi líto, jak málo jsem je nosil, hodinek mám prostě strašně moc a můj odvyklý outfit doplňují obvykle hodinky, které se tváří trochu odolněji.

Tak ať dělají novému majiteli samou radost!

Autor textu i fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Jestli se vám hodinky líbí, nezapomeňte nám dát, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.