Tak tyhle hodinky mi vyrazily dech, značka Omega se po letech vrací ke krásnému designu svého modelu Omega Speedmaster Mark II. Aktuální provedení by mělo být představeno už letos na výstavě BaselWorld 2014.

Jistě nebudu přehánět, když model Mark II nazvu „kultovním“ a už od roku 1969, kdy ho značka Omega uvedla na trh, si získal srdce mnoha majitelů. Bohužel v dnešní produkci tento model výrazně chyběl. Zatím tyto nové hodinky znám jen z fotografií, ale zdá se, že „znovuzrození“ modelu se opravdu povedlo. Klasický vintage vzhled zůstal zachovaný. Potěšit se můžeme hned dvěma provedeními. První zůstává věrné původnímu střízlivému a funkčnímu vzhledu, to druhé provedení je výrazně nápadnější. Šedý číselník a bílé ručky jsou v tomto „závodním“ provedení doplněny výraznou oranžovou barvou na sekundové škále a oranžovými ručkami chronografu.

Obě provedení mají typické soudkovité pouzdro (tonneau) a obě jsou vybavena krásným nerezovým tahem (bracelet). Povrch je znovu tvořen kombinací kartáčovaných a leštěných ploch.

V původním modelu Mark II tikal kalibr 861, tento osvědčený kalibr byl samozřejmě dnes nahrazen aktuálním in-house mechanickým kalibrem 3330 s automatickým nátahem a s koaxiálním krokovým mechanizmem. Tento kalibr není úplně neznámý, u Omegy ho využívá už třeba řada Speedmaster Racing. Jen připomenu, že vlásek setrvačky je křemíkový (Si14), kalibr obsahuje 31 ložiskových kamenů, frekvence setrvačky je 4 Hz (28800 A/h) a rezerva nátahu okolo 52 hodin. Kalibry mají COSC nezávislou certifikaci přesnosti chodu.

Informace jsou zatím trochu omezené, ale už se těším, až se s těmito překrásnými hodinkami seznámím naživo. Jistě i vás bude zajímat cena tohoto modelu, proslýchá se, že to bude okolo $6000 USD. Ano, je to hodně, ale tyhle hodinky za to určitě stojí! Jistě, někdo může namítat, že značka Omega „vykrádá“ své úspěšné modely, podobně to bylo i s návratem modelu Ploprof, já si to ale nemyslím, já tomu tleskám!

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: Omega.

Jestli se vám hodinky líbily, nezapomeňte nám dát, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.