S hodinkami od nezávislého švýcarského hodináře Romaina Jerome jste se už určitě setkali, ať už to byly naše aktuality nebo recenze modelu Titanic-DNA Chrono Oxy Red Limited Edition. Dnes bych vám chtěl krátce představit nový model s označením Tattoo-DNA. Ten vznikl ve spolupráci se slavným tatérem Mo Coppolettou.

Hodinky nejsou žádné tintítko, průměr pouzdra je 50 milimetrů. Materiálem pro výrobu byla v tomto případě nerezová ocel nebo kombinace nerezové oceli a PVD povlaku. V pouzdru je zasazeno safírové sklíčko, to je částečně kryté stylizovanými „šroubky“ na lunetě. U modelu, který je tu jako hold námořnímu řemeslu 18. století ale zaráží vodotěsnost, ta je pouhých 30 metrů vodního sloupce. V praxi to znamená: nevhodné do vody…

Na číselníku jistě nepřehlédnete oblíbený obrázek pro tetování námořníků na plachetnicích, jsou tu spojeny motivy plachetnice na rozbouřeném moři, temné mraky a blesky. Motiv kotvy znamená snad potřebu bezpečí, kterou má prý každý z nás. Tetování sloužilo prý dřív námořníkům jako zdroj ochrany nebo síly v boji proti tak často rozbouřeným živlům. Komu by se nějaká ta pomoc proti různým rozbouřeným vodám nehodila i v dnešní době? Dr. Freud by měl z těchto hodinek jistě velkou radost!

Skeletonizované ručky pak nám připomenou, že se opravdu jedná o hodinky. Na ručkách dokonce najdeme v koncových šipkách nanesenu luminiscenční barvu.

Novinkou je kalibr, který tiká v hodinkách, je to mechanický kalibr s automatickým nátahem – in-house Romain Jerome RJ001-A. Strojek se 23 ložiskovými rubíny s taktem setrvačky 4 Hz (28800 A/h) má rezervu chodu okolo 42 hodin. Zobrazuje pouze hodiny a minuty, pro námořní navigaci se tedy moc nehodí. Kalibr kryje pevné ocelové dýnko, i zde jsou tattoo motivy.

K těmto hodinkám se dodává i výjimečný kožený řemínek s tetováním Mo Coppoleta s překlápěcí sponou – zase buď jen z nerezové oceli nebo z nerezové oceli s černou PVD vrstvou. Alternativou může být černý látkový pásek. Ale já bych se o řemínek s tetováním asi připravit nenechal. Výměnou pak vznikají celkem čtyři barevné varianty.

Hodinky vzniknou pouze v množství 25 kusů, cena jednoho bude $18450 USD. Celkem zajímavé a provokativní hodinky, co myslíte?

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: www.romainjerome.ch

Pokud se vám hodinky líbily, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!