Hodinky TAG Heuer Carrera jsou synonymem hodinek závodníků. Pokud máte i vy rádi sportovní auta a hodně cestujete po světě, pak jsou pro vás nové TAG Heuer Carrera Calibre 8 GMT Big Date to pravé. Pojďme si prohlédnout hodinky pro řidiče světoběžníky.

Šestice variant tvořila část hodinek TAG Heuer představených na Baselworldu 2013 u příležitosti 50. výročí značky. Letos to byly první hodinky Carrera bez chronografu. Hlavním účinkujícím byl ale nový kalibr Grand Carrera 8. O něm až za chvíli, teď se podíváme na hodinky.

Pouzdro z nerezové oceli 316L má skvělou povrchovou úpravu kartáčováním a leštěním. Je sice trochu větší než dřívější Grand Carrera GMT, měří v průměru 41 milimetrů, ale oblíbený Carrera styl zůstal. Má menší tloušťku než u modelů s chronografem, strojku chybí zmíněný chronografový modul. Výborně vyvážený číselník v antracitové a stříbřité barvě zdobí sluneční paprsky „sunray“, černý číselník je matný. GMT subčíselník ukazující hodiny a minuty v druhé časové zóně má soustředný guilloché. Od předchozích Grand Carrera GMT se liší i v použití konvenčního GMT subčíselníku místo rotujícího disku. Datová apertura komplikace Big Date (Grande Date) je bíle orámovaná, má bílý zkosený průhled na číslice, bílé datové kotouče a je vkládaná ručně. Leštěné hodinové indexy a minutovou a hodinovou ručku zvýrazňuje luminiscenční barva. Klenuté safírové sklíčko s dvojitým antireflexem kryje číselník, safírový je i průhled v dýnku. Hodinky mají dnes už standardní dostatečnou vodotěsnost 100 metrů.

Variantu s černým, antracitovým i stříbřitým číselníkem můžete mít na nerezovém tahu (bracelet), povrchová úprava je kartáčováním a leštěním, krajní články mají leštěné boky. K černému číselníku se velmi hodí černá aligátoří kůže, aligátoří řemen ve stejném barevném odstínu mají hodinky s antracitovým číselníkem. Jemný stříbřitý číselník kontrastuje s hnědým krokodýlím řemenem. Spíná ho nerezová překlápěcí spona s bezpečnostní pojistkou.

Grand Carrera Calibre 8 splnil požadavky certifikace COSC a může tak používat název „Chronometer“. Modulární kalibr tvoří švýcarský strojek ETA 2892-2 a GMT modul (TT651) dodaný firmou Soprod. Nástavba Soprod TT651 přidává k základu komplikaci Grand Date a GMT. Mezi technické parametry patří automatický nátah rotorem, průměr 11½ pařížských linek, 21 ložiskových syntetických rubínů, rychlá korekce data, frekvence setrvačky 4 Hz, rezerva chodu 42 hodin. Má funkce hodiny, minuty, vteřiny, Grande Date, druhou časovou zónu zobrazenou v hodinách a minutách. Rotor zdobí ženevské pruhy a gravírování.

V současné době jsou hodinky již v prodeji, v britském e-shopu TAG Heuer je pořídíte za cca £2.800.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: TAG Heuer

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!