I když už máme víc než polovinu roku 2013 za sebou, ráda bych vám dnes ukázala letošní novinku – hodinky Patek Philippe Nautilus Chronograph. Od ostatních modelů řady Nautilus Chronograph se liší především v materiálech pouzdra a tahu, a také v detailech číselníku.

zdroj: fratellowatches.com

Oproti ostatním sourozencům s referenčním číslem 5980 jejich pouzdro a tah tvoří hned dva kovy – nerezová ocel a růžové zlato. Kartáčovaná plocha zlaté lunety ladí se stejně upravenými plochami nerezového tahu, leštěné zlaté střední články dodávají exkluzivitu. Hranaté pouzdro s oblými hranami měří 38,5 mm × 44 mm, rozteč mezi pozicí 10 a 4 je 40,5 mm. Zlatou šroubovací korunku chrání typické oblé hrany ze stejného kovu, zlatá jsou také tlačítka chronografu. Vodotěsnost čítá nezvyklých 120 metrů. Konce tahu spojuje překlápěcí Nautilus spona.

zdroj: fratellowatches.com

Detailní fotografie přiblíží zajímavou plastickou strukturu tmavě modrého „gradient“ číselníku, vyvýšené zlaté hodinové indexy s bílou luminiscenční barvou, datové okénko na pozici 3 a neobvyklý subčíselník chronografu. Výjimečnost spočívá v tom, že na jednom subčíselníku můžeme současně odečítat 60 minutové a 12 hodinové intervaly. Každý čítač má samozřejmě svou vlastní ručku bílé barvy. Hodinová, minutová a vteřinová ručka je vyrobená z růžového zlata a nechybí výplň luminiscenční barvou. Do lunety je vsazené safírové sklíčko s antireflexem.

zdroj: fratellowatches.com

Safírovým průhledem v dýnku vidíme na mechanický in-house kalibr CH 28-520 C. Má automatický nátah, průměr 30 mm, výšku 6,63 mm, 35 ložiskových rubínů, 13 můstků, 4 Hz setrvačku ze slitiny Gyromax®, Breguet spirálu, rezervu chodu minimálně 45 hodin a maximálně 55 hodin. Skládá se z 327 částí. Jeho funkce jsou: hodiny, minuty, vteřiny, datum a chronograf. Samozřejmě nechybí bohaté zdobení.

Myslím, že novinka důstojným způsobem doplňuje kolekci Patek Philippe Nautilus s komplikací chronograf. Hodinky mi připadají účelné a skvěle čitelné, luxus z nich neční na míle daleko, ale oceníte ho plně až při zkoumání perfektních detailů. Kupte si je nové u autorizovaného prodejce pod referenčním číslem 5980/1AR-001, při uvedení na trh byla cena stanovena na $67.700 USD.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Patek Philippe a fratellowatches.com

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!