Limitované edice hodinek Laco Mission Manx Chronograph bude vyrobeno pouhých 49 kusů. Vzniknou jako pocta jednomu ikonickému motoristickému závodníkovi. Chcete znát ten příběh?

Existuje jen několik motocyklistických závodů, jejichž jméno při vyslovení závodníkům způsobí stoupání hladiny adrenalinu v krvi. Jedním z nich je Isle of Man Tourist Trophy. Byl založen víc než před stoletím, jeho trasa řeže malebnou horskou krajinu a projíždí malým městem Manx. Trať je plná fyzického nebezpečí a technické problémy se zde vyskytují jako houby po dešti. Náročná zkouška odolnosti člověka a stroje přitahuje nejodvážnější a nejzkušenější závodníky světa. První tři desetiletí byl stupeň vítězů vysoce prestižní Senior TT třídy doménou britských závodníků. Až do roku 1939, kdy se na startovní čáru postavil Georg „Cast Iron“ Meier se svým 500 ccm BMW Kompressor a rozhodl se změnit status quo. Bezchybnou jízdou oslnil diváky městečka Manx a s přehledem vyhrál závod dlouhý 264 mil. Tímto nezapomenutelným výkonem se navždy zapsal do historie motoristického sportu.

Výjimečné Mission Manx Chronograph Limited Edition jsou nejnovějším přírůstkem k ostatním exkluzívním hodinkám značky Laco. Tak novým, že ještě nejsou v prodeji, ten má začít až od 30. srpna letošního roku.

Nerezové leštěné a saténově kartáčované pouzdro s průměrem 44 mm má rafinované provedení a design inspirovaný silnými stroji. Vodotěsnost pouzdra činí 5 ATM. Černá jednosměrně otočná luneta je snadno ovladatelná, nese speciální detaily týkající se Mission Manx 2013 a připomínku slavného vítěze. Krémový a černý číselník znázorňuje rychloměr motocyklu BMW. 11 arabských indexů (6 chybí) a škály subčíselníků jsou vytištěné krémovou barvou. Chromované ručky mají leštěný povrch, hodinovou, minutovou a vteřinovou vyplňuje luminiscence, která zdůrazňuje vintage vzhled. Číselník chrání klenuté safírové sklíčko s vrstvou antireflexu.

Kalibr ETA 7750 kromě chronografu poskytuje komplikace datum a den v týdnu na pozici 3 a je zdobený logem Motor Circus.

Řemen široký 22 mm je vyrobený z vysoce kvalitní hnědé Shell Cordovan, oblá jazýčková spona je saténově kartáčovaná.

Hodinky dostanete v speciálním balení – v roli z buvolí kůže, kterou můžete použít jako motocyklistický tlumok. Role je zdobená logem Motor Circus.

A proč právě 49 kusů? Jako připomenutí Meierova startovního čísla 49. Spolehlivé hodinky pro všechny fanoušky extrémních závodů mohou být i vaše za necelých 3.000 EUR. Za limitovanou edici několika desítek kusů hodinek s velkým příběhem to vůbec není mnoho. Těšíte se, až je otestujete při cestě na svém vintage BMW motocyklu? Rychlý vítr, řvoucí motor a kilometry asfaltu čekají na vás a vaše Laco.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Laco

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!