O charitní aukci Only Watch Auction Charity 2013 jsme již psali, aktualita se týkala hodinek Girard-Perregaux Chrono Hawk Only Watch, které budou vydražené ve prospěch výzkumu DMD (syndrom svalové dystrofie). Své hodinky pro dobročinné účely poskytla také značka Ulysse NardinUlysse Nardin Marine Chronometer Manufacture Only Watch.

Manufaktura Ulysse Nardin už 165 let vyrábí přesné námořní chronometry, které pomáhají kapitánům držet kurs. Je pionýrem ve využití nových materiálů a technologií při výrobě hodinek. V kalibru UN-118 se spojují nejnovější materiály s převratnou technologií. Od svého uvedení na trh kalibr pohání modelovou řadu Marine Chronometer Manufacture. Nejinak je tomu i v případě těchto hodinek.

Solitérní 43 mm pouzdro hodinek má kulatý tvar a je vyrobené z 18 karátového zlata. Konečná úprava leštěním dává vyniknout ladným křivkám pouzdra a zoubkované lunetě. Atypické monolitické nožky svírají černý kožený řemen s 18 karátovou zlatou signovanou překlápěcí sponou. Korunka chráněná výstupky se do pouzdra šroubuje. Díky tomu jsou hodinky odolné proti 100 metrům vodního sloupce. Na dýnku se safírovým průhledem najdeme gravírované pořadové číslo 1/1.

Výjimečný číselník je z emailu a vyrábí se pod taktovkou světově uznávaného odborníka na smaltové číselníky jménem Donzé Cadrans. Používá rafinovanou metodu Grand Feu, samotné zvládnutí smaltování závisí na osobní pečlivosti a každodenní praxi umělce. Pro tyto hodinky ručně vznikal číselník sněhově bílý s ofsetově tištěnými římskými číslicemi a rudými akcenty. Zlaté pouzdro umocňuje jeho eleganci a propracovanost. Zmínku o aukci najdeme v subčíselníku na pozici 6, rezerva chodu na pozici 12 připomene nutnost hodinky natáhnout. Zasazené safírové sklíčko s antireflexem chrání křehkou krásu.

Zmíněný in-house kalibr UN-118 vyniká součástkou z křemíku pokrytou diamantem – DIAMonSIL kotvou. Revoluční patentovaná aliance diamantu a křemíku vznikla ve spolupráci Ulysse Nardin s firmou Sigatec.

Má automatický nátah, průměr 11 ½ pařížských linek, 50 kamenů, patentované vyvážení kol, křemíkový vlásek a certifikaci COSC. Rezerva chodu je přibližně 60 hodin. Datum lze velice snadno nastavit pohybem korunky vpřed či vzad.

Exkluzívními Marine Chronometer Manufacture Only Watch se značka Ulysse Nardin přidala k dalším 37 firmám, které pro aukci vyrobí své výjimečné hodinky – vždy pouze jediný solitérní kus.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Ulysse Nardin

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!