Kolekce Titanic-DNA značky Romain Jerome se rozrostla o pětici nových barevných sportovních hodinek. Mají retro-futuristický vzhled, který dokonce inspiroval k vytvoření nové sady doplňků.

Každé pouzdro z nerezové oceli měří obrovských 50 milimetrů v průměru. Leštěná luneta obsahuje příměs autentické oceli z vraku Titaniku, který nyní leží 3840 metrů pod hladinou moře, a ocel dodanou belfastskou loděnicí Harland & Wolff, kde Titanic před sto lety postavili. Leštěné pouzdro a luneta propůjčuje hodinkám lesk, který podporuje pestrou barvu vnitřní lunety. Leštěná je také korunka s gumovým kroužkem v barvě lunety a obě tlačítka chronografu.

Hodinky se obejdou bez číselníku, takže je vidět na robustní chronografický strojek. Ten se skládá z více než 330 dílů a drží ho 4 pístové šrouby. Mechanický in-house kalibr RJ001-CS má automatický nátah rotorem, frekvenci 28.800 A/h, 39 kamenů a je vybavený rezervou chodu 42 hodin.

Rhodiované můstky jsou pískované a saténově kartáčované, pískovaná ložiska mají vrstvu ruthenia. Římská číslice 12 je také pokrytá rutheniem a má zdrsněný povrch. Na pozici 6 číselník oživuje otáčející se vrtule potažená rutheniem, kterou pohání pohybující se rotor, vrtulka připomíná majestátní lodní šroub Titaniku. Unikátní inovativní systém zajišťuje, aby se otáčela čtyřikrát rychleji než rotor a stále stejným směrem, bez ohledu na směr rotace závaží. Černé saténově kartáčované ručky mají vzor v kotvách potopeného parníku. Na pozicích 3 a 9 se nacházejí dva bílé subčíselníky s čítači minut a vteřin evokující manometry – vzdávají hold strojům Titaniku a steampunk stylu. Barva minutové ručky se odráží na vnitřní lunetě a prošití černého řemenu z aligátora, spojeného ocelovou sponou.

Vodotěsnost je stanovená na 3 ATM. Každý model zakoupíte za 14.950 CHF.

Steampunk Yellow s referenčním číslem RJ.T.CH.SP.005.06 jsou laděné v jasně žluté.

Steampunk Orange ohromí intenzívní oranžovou. Mají referenční číslo RJ.T.CH.SP.005.03.

Živou červenou hodinek Steampunk Red spatříte už z velké dálky. Seženete je pod referenčním číslem RJ.T.CH.SP.005.01.

Trávově zelené Steampunk Green potěší nejen milovníky přírody, bylo jim přidělené referenční číslo RJ.T.CH.SP.005.07.

Poslední nebesky modré Steampunk Blue evokují hloubku horských jezer. A referenční číslo? RJ.T.CH.SP.005.02.

Na začátku jsem se zmínila o sadě doplňků. V manufaktuře Romain Jerome k hodinkám vyrobili barevné ocelové manžetové knoflíčky. Motiv otočné vrtule pohánějící Titanik se opakuje i na nich. Ocelový disk také obsahuje ocel z vraku Titaniku a je lakovaný červeně, žlutě, modře, oranžově nebo zeleně. Budou vás stát 495 CHF.

Od každé barvy hodinek a příslušné dvojice manžetových knoflíčků vznikne pouhých 99 kusů. Být vámi, neváhám a zvolím si svůj odstín. Sada přitáhne pozornost krásné dámy, šéfa na poradě či obchodního partnera na obědě. U Romain Jerome začalo barevné léto. Jaké bude to vaše?

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Romain Jerome

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!