Máte rádi hodinky Jaquet Droz? Já moc, obdivuji úžasnou ruční práci na zdobení číselníku a různé zajímavé komplikace, každý kus je unikátní. Hodinkami Jaquet Droz Petite Heure Minute The Loving Butterfly se značka připojí k dalším dárcům pro charitativní aukci Only Watch 2013.

Jemný modrý motýl patří mezi novinky letošního Baselworldu. Značka pokračuje v tradici tvořivosti již víc než 300 let. Cherub ve vozíku taženým motýlem přiváží romantický a poetický motiv.

Jaquet Droz je partnerem Only Watch po mnoho let. Pro letošní aukci vyrobí pouze jediný exemplář hodinek, pro připomínku události bude na dýnku označený rytinou Only Watch.

Dále vznikne limitovaná edice 28 kusů stejného vzhledu, od hodinek pro Only Watch se liší individuálním číslem na číselníku a rytinou na dýnku – limitovaná edice zde má upomínku 275. výročí značky.

Leštěné kulaté pouzdro z 18 karátového zlata měří 43 mm a na výšku 11,48 mm. Krémový číselník je vytvořený metodou Grand Feu, před nanesením smaltu řemeslníci plastické části ručně vypracovali jako basreliéf. Miniatury jsou ručně malované. Motýlí nožky ze zlatých drátků se vlní při každém pohybu ruky.

Mimostředně uložené ručky pohání kalibr Jaquet Droz 2653, který má automatický nátah, 22 karátový zlatý rotor, 28 ložiskových rubínů, frekvenci 4 Hz a rezervu chodu 68 hodin.

Ručně vyrobený modrý řemen s broušenými okraji pochází z kůže louisianského aligátora a spíná ho 18 karátová zlatá jazýčková spona.

Vodotěsnost mají pouze symbolickou – 3 ATM.

Je velmi potěšitelné, že se rozrůstá kolekce uměleckých děl, kterými hodinky Jaquet Droz bezesporu jsou. Snoubí se v nich krásné řemeslo s pečlivou ruční prací a tradičními technologiemi. V dnešní době není mnoho značek, které umí vyrobit tak krásné hodinky se smaltovaným číselníkem. Pokud po nich zatoužíte, najdete je pod referenčním číslem J005031200. Cenu výrobce neudává, proč také.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Jaquet Droz

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!