Dnes bych vám rád krátce představil hodinky, které jsou svým designem a vlastně i jménem spojeny s historií automobilového sportu. Jedná se o u nás málo známou značku Bavarian Crono a hodinky „BMW Edition 328 year built 1936 speedo watch„.

Asi bude dobré začít historií automobilu, kterému mají být tyto hodinky poctou. BMW 328 byl sportovní otevřený dvousedadlový model značky, která má dodnes ve znaku stylizované logo letecké vrtule a rychlost a závodění k ní neodmyslitelně patří. Tento závodní model v mnohých ohledech předběhl svou dobu. Výsledkem bylo i mnoho vítězství, například v roce 1936 v Nürburgringu ve třídě do 2000 ccm. A právě tomuto automobilu se mají hodinky podobat v mnohých detailech.

Na stránkách výrobce můžete najít dvě velmi podobná provedení, liší se vlastně jen v detailech číselníku a v povrchové úpravě pouzdra. To druhé provedení odkazuje také k modelu BMW 328, ale v provedení pro závod v Le Mans v roce 1939 a Mille Miglia v roce 1940.

Pouzdro je z nerezové oceli, jeho průměr je 42 mm, vodotěsnost všech modelů je 50 metrů. Sklíčko může být buď minerální, nebo safírové (za příplatek). Povrchová úprava je dokončena jemným broušením, luneta je leštěná. Podobný model má část pouzdra dokončenu kruhovým broušením, které připomíná perličkování. I to patří k závodnímu BMW 328, konkrétně k provedení jeho přístrojové desky.

Korunka se liší podle použitého kalibru (ale o tom až dále), může být hladká, pak plně odpovídá víčku na olejovou nádrž závodního auta. Anebo může být vroubkovaná pro snazší ovládání a natahování mechanického kalibru.

Ani se nebudu ptát, jestli vám náhodou číselník něco připomíná. Jeho vzorem byl rychloměr. Dokonce i stylizované počítadlo kilometrů připomíná rok slavný pro BMW 328 – 1936 – a denní počítadlo pak model – 328. Číselník je cejchovaný až do rychlosti 180 km/hodinu, ale s odečtem času to nemá mnoho společného, pozici ruček musíte vzhledem k neexistujícím hodinovým nebo jiným indexům spíš odhadnout. Ručky tu jsou dvě, na rychloměru byla jen jedna. Výrobce si s tím poradil tak, že obě ručky výrazně odlišil, zatímco hodinová je rovná černá s bílým zakončením, delší minutová svým světlým provedením lépe odpovídá té původní na rychloměru. Odečet času asi nebude tak intuitivní jako u jiných modelů, ale to těmto hodinkám fandové historie automobilových závodů asi snadno odpustí.

Nezvyklé je, že tytéž hodinky můžete mít s bezúdržbovým švýcarským quartzovým kalibrem Ronda – 5 kamenů, velikost 11 ½ linek, s životností baterie až 60 měsíců.

Další variantou je švýcarský mechanický kalibr Valanvron 24 s automatickým natahováním, 25 ložiskovými kameny, frekvencí setrvačky 4 Hz (28800 A/h) a rezervou nátahu 38 hodin. Rozdíl je v ceně, hodinky s mechanickým kalibrem stojí zhruba dvojnásobek ceny modelu s napájením baterií. Pro každého z nás je asi věcí osobní volby, jestli bude plné ocelové dýnko skrývat elektro-mechanický strojek, nebo se dýnkem s průhledem z minerálního skla budeme těšit pohledem na mechanický strojek. To už je jen na vás.

K hodinkám patří kožený hnědý nebo černý řemen (šířka 20 mm) – i ten je šitý v Německu – a nerezová jazýčková spona. Můžete si rovnou objednat i druhé barevné provedení řemenu s příplatkem 25 EUR.

A určitě vás zaujme i nezvyklé pouzdro ve tvaru pístu, ve kterém se hodinky dodávají!

Jestli vás tento model zaujal, zkuste se podívat do e-shopu výrobce, má tam i modely, které svým provedením odkazují k jiným automobilovým značkám – Jaguar, Star, Bugatti, Karmann Ghia a dalším. Najdeme zde i „letecký“ model, který byl inspirován letadlem Focke-Wulf FW 200! Třeba si tam vyberete nějaký pěkný kousek.

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: www.bavarian-crono.de

Jestli se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!