Letos se již popáté koná Only Watch Auction Charity 2013, proběhne 28.9.2013 v monackém knížectví ve prospěch výzkumu DMD (Syndrom svalové dystrofie). S cílem podpořit toto úsilí vyrobila značka Girard-Perregaux unikátní kus čisté hodinářské práce – Girard-Perregaux Chrono Hawk Only Watch. Hodinky jsou jednou z variant sportovního modelu Girard-Perregaux Chrono Hawk, jenž vznikl z Girard-Perregaux Sea Hawk.

Sportovní černé keramické pouzdro o průměru 44 mm má pevnou lunetu ze světle šedého palladia, její keramická základna má tvar pravidelného osmihranu. Signovaná keramická korunka je chráněná výstupky pouzdra, z keramiky jsou i obě tlačítka chronografu. Robustní pouzdro je odolné vůči 100 metrům vodního sloupce.

Plastický číselník mi strukturou připomíná protáhlé včelí plástve, má ale znázorňovat vlny. Vnitřní jasně červená luneta má vytištěnou bílou hodinovou a vteřinovou škálu. Kovové vyvýšené hodinové indexy jsou uprostřed zvýrazněné luminiscencí. Klasický vzhled číselníku je doplněn motivem inspirovaným slavným mostem Girard-Perregaux. Oba dynamické subčíselníky chronografu vyvažují číselník, podíl na symetrii má také orámovaná datumovka na pozici 6 a plastické kovové logo na pozici 12.

Hodinová a minutová ručka jsou kovové s luminiscenční výplní, centrální vteřinová je lakovaná červeně. Číselník chrání safírové sklo s oboustranným antireflexem. Safírové sklíčko najdeme i v průhledu dýnka, je přišroubované šesti šroubky, průhledem můžeme pozorovat in-house mechanický strojek GP03300 s automatickým nátahem. Z jeho parametrů vybírám průměr 13 ½ pařížských linek, frekvenci setrvačky 4 Hz (28800 A/h), počet ložiskových rubínů je 60 a rezervu chodu minimálně 60 hodin. Jeho funkce snadno odečteme z číselníku – hodiny, minuty, vteřiny, datum, chronograf.

Mezi krátkými masívními nožkami je zasazen gumový řemínek, který je obalený černou krokodýlí kůží. Řemen má prošití nití v barvě vnitřní lunety. Oba konce spojuje skládací spona z PVD titanu potaženého keramikou.

Manufaktura Girard-Perregaux je jednou z 38 hodinářských firem, které pro aukci poskytnou své výjimečné hodinky, vyrobené pouze pro tuto příležitost a jako solitér.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Girard-Perregaux

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!