Hodinkami s chronografem je značka Breitling pověstná už od prvních palubních chronografů v třicátých letech a legendárních Navitimerů v roce 1952. Dnes vám chci ukázat novinku v řadě Transocean Chronograph Unitime – Breitling Transocean Chronograph Unitime Pilot.

Čitelné, decentní a funkční nerezové pouzdro měří v průměru 46 milimetrů, na výšku 15,4 milimetru. Konečná úprava je saténovým kartáčováním. Kartáčovaná je i velmi úzká, takřka neznatelná luneta. Na korunce nechybí typické B – logo Breitling. Rozteč nožek je 24 milimetrů a pouzdro je vodotěsné do 100 metrů.

Safírové konvexní sklíčko s oboustranným antireflexem kryje temně černý číselník. Vnitřní okraj náleží městům reprezentujícím jednotlivá časová pásma, jsou vytištěná na patentovaném dvojitém disku – jeden zobrazuje škálu 24 hodin, druhý města včetně letního/zimního času. Čas, který ukazuje centrální ručka, odpovídá časové zóně na pozici 12. Pokud chcete změnit časovou zónu, jednoduše vytáhnete korunku a otáčíte vpřed či vzad po hodinových skocích. Současně se koriguje centrální hodinová ručka, 24 hodinový disk a dokonce i datum. Během seřizování minutová ručka a vteřinová ručka stále ukazují aktuální čas bez přerušení, pokud jsou puštěné stopky, také běží nepřerušovaně.

Zanořené subčíselníky zdobí soustředný guilloché, na pozici 3 se nachází 30 minutový čítač chronografu, na pozici 6 12 hodinový čítač a na pozici 9 mimostředná vteřinovka. Pozici 4:30 obsadila hranatá datová apertura s černým datovým kotoučem a bílým tiskem. Hodinové indexy jsou zvýrazněné luminiscenční barvou. Úzké štíhlé nožky mají také vrstvu luminiscenční barvy. Na pozici 12 najdeme velké zlaté logo, značku a připomenutí letopočtu vzniku manufaktury.

Maufakturní kalibr Breitling 05 má rezervu chodu úžasných 70 hodin, frekvenci setrvačky 4 Hz a 56 ložiskových kamenů. I tento kalibr je certifikovaným chronometrem dle C.O.S.C. Dýnko je šroubovací do pouzdra. K pouzdru je stěžejkami připevněn milánský (Ocean Classic) nerezový tah s překlápěcí sponou. S náramkem váží hodinky 160 gramů.

Hodinky se vyrábějí ve třech variantách – běžné nerezové, růžové 18 karátové zlato a limitované černěné Blacksteel. Nerezové pouzdro může mít buď černý nebo modrý číselník. Jak vidíte, výběr je bohatý. Limitovaná edice čítá 1000 kusů a cena se pohybuje kolem $13.000.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Breitling

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!