Na našich stránkách se setkáváte s různými hodinkami. Některé jsou příliš velké, jiné hodně staré a právě tyto jsou trochu přezdobené. Aspoň mně to tak připadá. A jaké že to jsou? Letošní novinka z Basileje Richard Mille Tourbillon Panda.

Panda patří mezi chráněné druhy a ztělesňuje nevinnost a přátelství, je po celém světě oceňována jako symbol míru. Možná to byl jeden z těchto důvodů, proč ji Richard Mille vybral na jedny ze svých hodinek. Vyrobené jsou z drahých kovů – pouzdro z platiny (39,7 x 48 mm, výška 12,6 mm), soška pandy z bílého 18 karátového zlata sedí v bambusovém lese, který je vypracován ze žlutého zlata a ručně malovaný.

Pouzdro i panda jsou osázené drahokamy – bílými diamanty a černými safíry. Číselník prakticky neexistuje, takže vidíme pohybující se součástky strojku pohánějící hodinovou a minutovou ručku. Do paty bambusových kmenů je vetknutý tourbillon, panda ho jakoby třímá v tlapách.

Kalibr RM26-01 má ruční nátah černou korunkou, rezervu chodu 48 hodin a frekvenci setrvačky 3 Hz. Jeho základní deska je vyrobená z černého onyxu, o kterém se říká, že absorbuje negativní energii a přináší majiteli velkou citovou stabilitu.

Tato limitovaná edice 30 kusů v bílém a červeném zlatě určitě okouzlí movité ochránce zvířat, především si je dovedu představit na štíhlé dámské ruce. Cena zatím není známá, ale je jisté, že nebude nízká.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Richard Mille

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!