Dnešní novinka je z dílen Officine PaneraiLuminor Marina 1950 3 Days Automatic (PAM00523). Má zajímavou bílou barvu číselníku a typický číselník a ručky.

Pouzdro je vyrobené z nerezové leštěné oceli, na pravé straně se nachází nepřehlédnutelná ochrana korunky; mimochodem, tuto ochranu si nechala firma Officine Panerai patentovat. V průměru měří 42 mm. Luneta je také leštěná do vysokého lesku. Bílému číselníku vévodí černé arabské indexy, vteřinová ručka na pozici 9 a datová apertura na pozici 3. Hodinové indexy jsou zvýrazněné luminiscenčními body. Bílý číselník kryje sklíčko ze syntetického korundu s vrstvou antireflexu. Ze stejného materiálu je průhled v dýnku.

In-house mechanický strojek P.9000 s automatickým nátahem je plně vyvinutý Officine Panerai. Měří v průměru 13¾ pařížských linek, na výšku 7,9 mm. 28 ložiskových kamenů zaručuje plynulý a spolehlivý chod. Setrvačka Glucydur kmitá frekvencí 4 Hz (28800 A/h). Strojek má ochranu proti nárazu Incabloc a rezervu chodu 3 dny. Skládá se ze 197 součástek. Jeho funkce jsou hodiny, minuty, vteřiny a datum.

Dodávají se na hnědém originálním řemenu z kůže aligátora s kartáčovanou nerezovou sponou. K hodinkám dostanete nástroje na výměnu řemenu a ocelový šroubovák. A vodotěsnost? 100 metrů.

Jak se vám líbí bílé Luminor Marina 1950? Trochu nezvyklé mezi řádkou modelů s černým či tmavě hnědým číselníkem, že?

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Officine Panerai

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!