Pro letošní výstavu BaselWorld si pro nás švýcarská značka Maurice Lacroix opět připravila krásné hodinky. Dnes si přečtete o dalších dvou modelech k skeletonizované řadě Masterpiece, která je na trhu již od roku 2007. Nové hodinky nesou označení Masterpiece Squelette Automatic.

Hodinky mají ladné oblé ocelové pouzdro o průměru 43 milimetrů, a o výšce 10 mm, s konečnou úpravou saténovým kartáčováním a leštěním. Trochu překvapivá je jejich odolnost proti vodě, celých 50 metrů vodního sloupce.

Číselník na nich nehledejte, místo něj je skeletonizovaný mechanický kalibr. Na ním najdete dvě bílé ručky s luminiscencí. A pokud se zadíváte pozorněji, na pozici „9“ rozeznáte malou mimostřednou vteřinovou ručku. Ručky jsou buď rhodiované (zlatý model) nebo černěné (tmavý model).

Sklíčko nad číselníkem i v průhledu dýnka je safírové s vnitřním antireflexem.

In-house kalibr nese označení ML134. Pracuje s frekvencí 2,5 Hz (18000 A/h), rezerva chodu je asi 45 hodin. Má 17 ložiskových rubínů, je kalibrován v 5 polohách a po 24 hodinách hodinách chodu znovu ve dvou polohách. Strojek je zdobený vzorem „Grand Colimaçon“, leštěním každé součástky a pískováním. Strojek má černěné šroubky, můstky ošetřené tantalem nebo zlatým PVD, výjimečné rudé syntetické rubíny a zlacená kola.

Dýnko je k pouzdru přišroubované.

Kožený řemínek z krokodýla může být buď hnědý nebo černý, oba ale budou mít jazýčkovou sponu z nerezové oceli.

Nevím, kdy se dostanou do běžného prodeje, hledejte je pod referenčním číslem MP7228-SS001-000 (tmavý model) nebo MP7228-SS001-001 (zlatý model). A předpokládaná cena? Kolem 8300 USD.

Jak se vám líbí? Já věřím, že příznivce značky Maurice Lacroix nebo fanoušky skeletonových hodinek určitě potěší.

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: mauricelacroix.com