Výrobou hodinek je proslavené hlavně Švýcarsko, ale jak se přesvědčíme, Německo nezůstává nijak pozadu. Pokud bych měl vybrat hodinky, ze kterých na první pohled sálá síla sebevědomí a moc, byly by to dost možná právě Senator Ewiger Kalender od Glashütte Original.

zdroj: Glashütte Original

Tato série byla původně představena v roce 1997 a od té doby do ní přibylo několik nových modelů. Naposledy byly představeny celkem tři nové – verze s pouzdrem z červeného zlata, a dvě verze s pouzdrem z leštěné nerezové oceli, přičemž jedna verze má matně černý číselník a druhá ho má v teplé stříbrné barvě.

Zdroj: Glashütte Original

Pouzdro klasického kruhového tvaru je široké 42 mm, vysoké 13,6 mm. Vodotěsné je do 50 metrů vodního sloupce. Číselník kryje safírové sklíčko s antireflexní vrstvou na obou stranách. Dýnko je také kryté safírovým sklíčkem, takže nám nabídne pohled na in-house kalibr 100-02 s automatickým nátahem, frekvencí setrvačky 4 Hz a 59 ložiskovými kameny. Zajímavý je setrvačník vyrobený z 21 karátového zlata. Korunku najdeme typicky na pravé straně pouzdra.

Zdroj: Glashütte Original

Jak již bylo zmíněno, číselník je buď v matně černé barvě, nebo barvě stříbrné. Podle toho jsou pak hodinové a minutové indexy vyvedeny buď v bílé či černé barvě pro snadnou čitelnost. Navíc jsou informace o hodinách uvedeny římskými číslicemi, které působí velmi elegantním dojmem.

Zdroj: Glashütte Original

Tenké ručky zobrazující vteřiny, minuty i hodiny jsou v případě stříbrných číselníků v barvě královské modři, u černého číselníku jsou stříbrné. Kalibr jim poskytuje rezervu nátahu až 55 hodin.

Krom samotného údaje o čase nalezneme na číselníku také informace o aktuálním měsíci – na pozici mezi první a druhou hodinou, aktuálním dni v měsíci – na pozici mezi čtvrtou a pátou a o aktuálním dni v týdnu – mezi devátou a desátou.

Den v měsíci je řešen originálním systémem Panorama datum. Zajímavou komplikací je také ukazatel měsíční fáze na pozici mezi sedmou a osmou hodinou a ukazatel přestupného roku, který je realizován červenou tečkou nad středem číselníku.

Zdroj: Glashütte Original

Hodinky na ruce drží řemen z aligátoří kůže. Také je možné zvolit si řemen pryžový, nebo ocelový tah.

Zdroj: Glashütte Original

U mě osobně vede verze hodinek s černým číselníkem a řemenem z aligátoří kůže. A co u vás?

Autor textu: TomS

Zdroj fotografií: Glashütte Original

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás velmi cenná zpětná vazba, děkujeme.