Série Cat’s Eye od Girard-Perregaux je, podle jejího tvůrce, stejná jako ženy, pro které je určena. Nepřestává vylepšovat svůj vzhled, zvýrazňovat jedinečný charakter a lehce upravovat svůj výraz až k dokonalosti.

zdroj: Girard-Perregaux

Tato série modelů si získala pozornost hlavně díky originálnímu oválnému tvaru pouzdra. To má rozměry 37,95 x 32,95 mm. Tedy tak akorát pro ženskou ručku. Tentokrát je vyrobeno z vyleštěné oceli. Na jeho pravé straně nalezneme korunku, která na první pohled vypadá, jako by do ní byla vsazena perla. Jedná se ale o klam, korunka je celá vyrobena ze stejného materiálu jako pouzdro.

zdroj: Girard-Perregaux

Nejvýraznější částí každých hodinek je samozřejmě číselník. Ten má tentokrát výrazné hodinové indexy, plasticky vystupující nad jeho povrch. Číslo 12 je navíc vyvedeno stylizovanou arabskou číslicí. Povrch číselníku je zdobený guilloché ve tvaru slunečních paprsků vycházejících ze středu.

Vyleštěná hodinová i minutová ručka vychází ze středu číselníku. Na pravé straně, na pozici tři nalezneme datumovku stejného oválného tvaru jako samotné hodinky. Zrcadlově, na pozici devět, nalezneme subčíselník s malou vteřinovkou.

Poslední a nejmenší ručka náleží ukazateli rezervy nátahu. Ten je netypicky řešen pomocí osmi pěticýpích hvězdiček, což dodává těmto ženským hodinkám dotek dívčí něhy.

Číselník je rámován lunetou s 56 diamanty o váze 1,08 karátu. Diamanty jsou pečlivě seskládány a na první pohled přitáhnou pozornost, ať se s těmito hodinkami objevíte kdekoliv.

zdroj: Girard-Perregaux

Hodinky pohání samonatahovací in-house kalibr GP03300-0070, který má rezervu nátahu minimálně 46 hodin, 27 ložiskových kamenů, frekvenci setrvačky 4 Hz a průměr 11 ½ pařížských linek. Jeho bohatou zdobnost můžeme obdivovat skrze dýnko ze safírového sklíčka, stejné sklíčko kryje i číselník.

zdroj: Girard-Perregaux

Pouzdro je vodotěsné do 30 metrů vodního sloupce a na ruce je drží řemen z teletiny. Krom verze s bílým řemenem a stříbrným číselníkem je k dispozici i verze s béžovým řemenem i číselníkem. A pokud by vás zajímala varianta s číselníkem z růžové perleti, její recenzi najdete zde.

Skutečně vydařený kousek že, dámy?

zdroj: Girard-Perregaux

Autor textu: TomS

Zdroj fotografií: Girard-Perregaux

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!