Víte, který hodinkový kalibr je nejtenčí ze všech? Prvenství stále patří značce Jaeger Le-Coultre, která v roce 1907 vyvinula kapesní strojek Calibre 145, který na výšku měřil pouhých 1,38 mm. Již více než 50 let firma udržuje tradici velice tenkých hodinek a dnešní novinka – Jaeger Le-Coultre Master Ultra Thin Perpetual – mezi ně patří plným právem.

zdroj: Jaeger Le-Coultre

Pouzdro měří v průměru 39 mm, na výšku pouhých 9,2 mm. Na ruce je tedy takřka neucítíte. Pouzdro má typické nožky a konečnou úpravu leštěním. Korunka je drobná, ale hodinky se s ní dobře ovládají.

Na boku pouzdra (na pozici „10“) se nachází zapuštěné tlačítko, kterým se ovládá věčný kalendář. Jedním stiskem se kalendář posune o jeden den dopředu, zatímco ostatní změny proběhnou s ohledem na gregoriánský kalendář. Věčný kalendář bere v úvahu různou délku měsíců a také přestupné roky. Můžete si tak být jistí, že se správně zobrazí 29. únor a to až do 1.3.2100. Ukazatel měsíčních fází bude ukazovat přesně následujících 122 let.

Nad osičkou hodinové a minutové ručky najdeme malý indikátor denní doby. Ve dne je bílý, v noci (22:00 až 04:00) červený. Červená barva také upozorňuje na fakt, že v té době není vhodné hodinky nastavovat, protože by mohlo dojít k poškození strojku.

zdroj: Jaeger Le-Coultre

Hodinky se vyrábějí ve třech variantách. S pouzdrem z 18 karátového růžového zlata, z 18 karátového bílého zlata a z nerezové oceli.

Model z růžového zlata má referenční číslo Q1302520, zlaté indexy a ručky, a číselník se strukturou popraskané vaječné skořápky. Verze z bílého zlata má referenční číslo Q1303520, indexy a ručky z černěného niklu, a číselník má zrnitou strukturu. Nerezová varianta ( Q130842J) je k dispozici pouze v buticích Jaeger Le-Coultre a vyznačuje se číselníkem se strukturou slunečních paprsků a leštěnými ručkami a indexy.

Sklíčko je vyrobené ze syntetického safíru a má antireflex.

zdroj: timeandwatches.com

V dýnku najdeme safírový průhled, kterým můžeme obdivovat zdobený strojek Calibre 868.

zdroj: timeandwatches.com

Mechanický in-house strojek má automatický nátah rotorem, rezervu chodu 38 hodin a skládá se z 336 součástek! Pohybu napomáhá 46 ložiskových rubínů.

zdroj: timeandwatches.com

K dispozici jsou na koženém řemenu z aligátora s překlápěcí sponou dle materiálu pouzdra. Hodinky jsou vodotěsné do 50 metrů.

A cena? Za růžový model zaplatíte 31600 USD, za model z bílého zlata 34700 USD a za nerezový model 19950 USD. Jak se vám líbí? Které byste si vybrali?

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Jaeger Le-Coultre a timeandwatches.com

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!