Značka hodinek Antoine Martin stojí na základech 30leté praxe hodináře Martina Brauna. Jejich hodinky jsou určené pro náročnou klientelu a pro znalce, které zajímá technologie, mají vysoká očekávání týkající se kvality a očekávají něco neobvyklého. A přesně tyto požadavky splňují hodinky z dnešní aktuality – Antoine Martin Slow Runner. Ostatně, slyšeli jste již o hodinkách, které tikají frekvencí pouhých 7200 kmitů za hodinu?

zdroj: Antoine Martin

Vyrábějí se ve třech variantách, s pouzdrem z nerezové oceli a bílým číselníkem, s pouzdrem z nerezové oceli a černým číselníkem a s pouzdrem z 18 karátového zlata s bílým číselníkem. Ostatní parametry mají ale stejné.

Pouzdro má konečnou úpravu leštěním a kartáčováním, je vodotěsné do 50 metrů. Korunka je zdobená logem Antoine Martin. Safírové sklíčko má oboustranný antireflex. K ruce je připoutá řemen (černý nebo hnědý) z louisianského aligátora, spíná ho trojitá překlápěcí spona buď z nerezové oceli (u ocelových modelů) nebo z 18 karátového zlata (u zlatého modelu).

zdroj: Antoine Martin

Ovšem nejzajímavější částí hodinek je jejich strojek. In-house kalibr AM36.001 se skládá ze 199 částí s 23 ložiskovými rubíny. Má průměr 36 mm a výšku 8,6 mm. Setrvačka je obrovská, měří celých 24 mm v průměru! Jak už jsem se zmínila, bije frekvencí 1 Hz (7200 kmitů za hodinu), má neuvěřitelnou rezervu chodu 96 hodin a je vyrobená z křemíku. Hodinky se natahují ručně korunkou. Strojek byl kalibrován pro přesnost v pěti pozicích. Obsahuje také ochranu proti nárazu Kif.

zdroj: Antoine Martin

Hodinky mají zajímavý neotřelý design číselníku. Na pozici „10“ najdeme ukazatel rezervy chodu, na pozici „3“ datovou aperturu. Velký subčíselník s vteřinovou ručkou se nachází mimostředně na pozici „6“. Ručky ocelového modelu s bílým číselníkem jsou modřené, hodinová a minutová jsou skeletonizované.

zdroj: Antoine Martin

Zlatý model má ručky zlaté, zlatým tiskem je také provedené datum v datové apertuře.

zdroj: Antoine Martin

Pohled na strojek si můžeme vychutnat pohled na gigantickou setrvačku.

zdroj: Antoine Martin

Video si můžete prohlédnout níže.

Antoine Martin Slowrunner

Hodinky jsou to nádherné, co říkáte? Asi vás bude zajímat cena? Nerezová varianta stojí 19500 CHF, zlatá stojí 34500 CHF. Hodinky budou oficiálně představené letos v Basileji. Unikátní výstava hodinek a šperků začíná 25.4.2013. Naše redakce samozřejmě nebude chybět!

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Antoine Martin

Pokud se vám aktualita líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Je to pro nás cenná zpětná vazba, děkujeme!