U příležitosti otevření nového butiku Chopard na Rue de Rhône v Ženevě vznikly jedny unikátní nádherné hodinky – Chopard L.U.C XPS Limited Edition. Jednoduchý, stylově čistý modrý číselník, ladné ručky, drobná datová apertura a bohatě zdobený strojek – pojďme si o nich říci něco víc.

zdroj: Chopard

Pouzdro z vysoce leštěné platiny měří 39,5 milimetru v průměru a pouhých 7,13 milimetru na výšku. Jsou to první L.U.C XPS vyrobené z tohoto ušlechtilého kovu. Jasně modrý číselník se saténově broušenými paprsky nese “Poinçon de Genève” logo (nebo také „Geneva Seal“). Toto logo označuje hodinky výjimečné kvality, představeno bylo v roce 1886. Všimněte si detailu, paprskovité broušení nevychází ze středu číselníku!

Datové okénko na pozici 3 skrývá tmavě modrý datový kotouč s bílým tiskem. Rhodiované ručky a indexy ladí s pouzdrem.

Pevné dýnko je přišroubované k dýnku a má na sobě gravírované logo „Geneva Seal“. Každé hodinky mají toto logo ručně vyryté, jsou tedy naprostým originálem. Stejně tak jsou opatřené pořadovým číslem v limitované edici 25 kusů. Při bližším pohledu na rytinu je třeba si uvědomit, že platina je tvrdší kov než 18 karátové zlato a provést takto náročnou práci je velmi obtížné a náročné.

zdroj: Chopard

Pouzdro skrývá in-house mechanický strojek s automatickým nátahem L.U.C Calibre 96.01-L (nebo také L.U.C 1.96). Má 29 ložiskových rubínů, frekvenci setrvačky 4 Hz (28 800 kmitů za hodinu), rezervu chodu 65 hodin a C.O.S.C. certifikaci. Je zajímavě zdobený ženevskými pruhy, má ručně frézované hrany můstků a leštěné hlavy šroubků, rotor je ze zlata a kalibr je seřizován v pěti polohách. Takhle krásný strojek je snad škoda schovávat pod pevné dýnko, pokud by bylo dvouplášťové a pod platinou by byl safírový průhled, byla by to jistě krása!

zdroj: Chopard

Tato exkluzívní edice 25 hodinek má referenční číslo 161932-9001. Cenu jsem bohužel nezjistila, ale asi bude odpovídat exkluzivitě těchto hodinek.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Chopard