Už jsme se nějaký čas nevěnovali hodinkám pro náročné dámy, je na čase to napravit. A tento designový šperk, myslím, potěší i nejnáročnější ženu! Využila jsem návštěvu v butiku Audemars Piguet a seznámím vás s krásnými hodinkami Audemars Piguet Millenary Ladies.

Oválné vejčité pouzdro je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním a saténovým kartáčováním. A rozměry? Průměr 37,8 mm, s korunkou 43,2 mm, výška 8,3 mm. Vodě se raději vyhněte, výrobce sice udává 20 metrů, ale určitě bych je odložila i před pouhým umytím rukou.

Na úzké leštěné lunetě najdeme 66 diamantů s briliantovým řezem o celkové váze 0,62 karátu. Diamanty jsou Top Wesselton IF Quality, což zaručuje vysokou kvalitu kamenů a jejich zpracování.

Číselník kryje nepoškrábatelné rovné safírové sklíčko s antireflexem. Odečíst čas lze tak velmi snadno, i když na hodinky bude svítit slunce.

Výrazně rýhovanou nerezovou korunku zdobí průhledný cabochon. Díky příjemnému ozubení se s korunkou velmi dobře zachází a případné seřizování je snadné a jednoduché.

Oválný černý číselník je rozdělen do dvou částí. Kulatý mírně zanořený subčíselnk obsahuje soustředný guilloché a bílé arabské číslice 12 až 6, ostatní hodinové indexy jsou naznačeny bílými tečkami. Měsícovitě vykrojený zbytek číselníku vyplňují namalované bílé římské číslice 7 až 11, je také zdoben guilloché. Nechybí logo a značka Audemars Piguet, také bílou barvou. Líbí se mi provedení i kombinace arabských i římských číslic, je to takové netradiční a hravé.

Ručky jsou leštěné kovové, minutová a hodinová mají tvar zkoseného meče, centrální jehlovitá vteřinová ručka má na kratším konci kroužek. A protože mají ručky střechovitý tvar v průřezu, dobře odrážejí světlo a odečet času je rychlý a snadný.

V hodinkách bije automatický in-house strojek AP 2325 s rezervou chodu okolo 40 hodin, frekvencí setrvačky 28.800 kmitů za hodinu (4 Hz) a 32 ložiskovými kameny. Kalibr je velký 11 3/4 linky a má závaží z 21 karátového zlata. Strojek vychází ze známého a u Audemars Piguet oblíbeného vzoru – kalibru Jaeger-LeCoultre 889/2.

Pevné vypouklé dýnko je na krajích leštěné, uprostřed má gravírovaný nápis Millenary pro připomenutí modelové řady. Dýnko je k pouzdru přišroubované šesti šroubky. Škoda, že se průhledem nemůžeme podívat na krásný mechanický strojek, určitě by nám nabídl pohled na bohaté zdobení, které je u hodinek Audemars Piguet obvyklé.

Černý řemen z kůže lousianského krokodýla měří u pouzdra 19,6 mm a u překlápěcí signované spony (z bílého zlata) 16,9 mm. I s řemenem a sponou hodinky váží pouhých 56 gramů, na ruce je tedy takřka neucítíte. K hodinkám se řemínek moc hodí, vzor krokodýla vhodně kontrastuje s guilloché na číselníku. Nezapomeňte si všimnout motivu „AP“ ve skládací části spony!

Nádherné Audemars Piguet Millenary Ladies rozhodně patří na ruku elegantní úspěšné dámy v kostýmku, o tom zajisté není pochyb. O to víc jsem byla udivená, že se tento model velmi podobá designu svého protějšku z pánské řady Millenary, který má ovšem rozměry přiměřené silné mužské ruce. Diamanty jsou ale přítelem každé ženy – o tom není žádných pochyb. Tak nečekejte a pořiďte své manželce – milence – matce – dceři krásné hodinky. Pokud se vám zalíbily právě tyto, připravte si necelých 352.000 CZK a zajděte pro ně do pražského butiku Audemars Piguet, snad je ještě budou mít.

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Boutique Audemars Piguet v Praze, za rekvizity PenShop.cz.

Pokud se vám recenze líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!