Od roku 1960 provázejí hodinky IWC Aquatimer potápěče na jejich cestách hluboko pod hladinu. Před časem jsme měli možnost fotografovat nerezovou variantu. Dnešní aktualita se bude týkat platinového modelu IW323105, který značka IWC vyrábí v limitované edici 500 kusů.

zdroj: IWC

Velké leštěné platinové pouzdro v průměru měří 44 mm, na výšku 14,5 mm a je vodotěsné do 12 bar. Zrovna tento model tedy pod vodu moc vhodný není. Obě korunky jsou šroubovací do pouzdra. Vnitřní luneta se stupnicí 0 až 60 je otočná a index 0, 5 a 10 mají vrstvu luminiscence. Stříbrný číselník nese plastické hodinové indexy a tištěnou minutovou škálu. Na pozici „3“ najdeme datovou aperturu s bílým datovým věncem a černým tiskem. Tyčkovité ručky i hodinové indexy mají vrstvu luminiscenční barvy. Centrální vteřinová ručka má tvar jehly s luminiscenčním obdélníkem na konci a je bílá. Díky luminiscenci budete mít i ve tmě přehled o přesném čase. Nechybí značka, označení modelu a text Swiss Made. Číselník chrání konvexní nepoškrábatelné safírové sklíčko s oboustranným antireflexem.

zdroj: IWC

Platinové leštěné dýnko je šroubovací do pouzdra pomocí speciálního nástroje. Safírovým průhledem se můžeme kochat pohledem na strojek. Uvnitř hodinek tiká in-house kalibr 80111 s rezervou chodu 44 hodin, 28 ložiskovými rubíny a frekvencí setrvačky 4 Hz (28.800 kmitů za hodinu). Pero natahuje rotor Pellaton, strojek umí zastavení vteřinové ručky při seřizování (hacking). Strojek je zdobený ženevskými pruhy, perláží a zlatým gravírováním. K ruce je připíná černý řemen z krokodýla se signovanou překlápěcí sponou. Každý kus je číslovaný.

zdroj: IWC

Limitované hodinky sice s vámi asi nepůjdou pod vodu, ale zápěstí ozdobí dobře třeba na důležitém jednání. Zakoupit je můžete za cca 670.000 CZK.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: IWC