Technologií EcoDrive vynalezenou značkou Citizen oplývaly hodinky ProMaster seřizované rádiem, o kterých jste se mohli dočíst nedávno, a mají ji i hodinky z dnešní aktuality. Na rozdíl od recenzovaných jsou tyto vhodné k formálnímu obleku, jejich vzhled i mírná voděodolnost (Water Resistant) k tomu přímo vybízí.

zdroj: Citizen

V nabídce modelů Citizen EcoDrive najdete široké portfolio hodinek, od potápěčských, military, až po oblekové a zajímavé karbonové chronografy. BM7190-05A mají průměr pouzdra 40 mm, výšku příjemných 10 mm a rozteč nožek 22 mm. Pouzdro je vyrobené z leštěné nerezové oceli, stříbřitý číselník je krytý tvrzeným minerálním sklíčkem se zvýšenou odolností proti poškrábání.

Plastické tyčkovité hodinové indexy výrazně vystupují z číselníku, datová apertura na pozici „3“ tvoří ladící součást. Zkosené kovové ručky jsou dobře čitelné, odečet času je snadný a jednoduchý. K hodinkám se dodává černý kožený řemen se sponou.

Nejdůležitější součástí hodinek je určitě použitý kalibr. Jedná se o in-house strojek Eco-Drive E111, mezi jehož nesporné výhody patří dobíjení světlem (slunečním i umělým) a rezerva chodu je celých 180 dní od plného nabití. Jakmile hodinkám odepřete déle světlo, přejdou do úsporného režimu a ručky se zastaví, když je ale necháte na světle dobít, hodinky se znovu rozejdou. Hodinky ale nemají rádiové seřizování, proto je musíte na aktuální čas a datum seřídit ručně. Zajímavostí je, že pokud hodinky nabíjíte z úplného vybití, je třeba vytáhnout korunku do polohy seřizování času, a po dobití a seřízení ji zase zatlačit.

zdroj: Citizen

Hodinky jsou běžně dostupné i v ČR, pořídíte je už za 7.200 CZK.

Autor textu: Olie

Zdroj fotografií: Citizen