Dnešní recenzované hodinky jsou velmi podobné jedněm krásným hodinkám Citizen, o kterých již psal kibi. Pojďme se na tohoto bratříčka podívat podrobněji.

Kartáčované nerezové pouzdro je vyrobené z kvalitní švédské oceli 316L s konečnou úpravou kartáčováním, jen hrana lunety je leštěná. Určitě vás budou zajímat rozměry, hodinky totiž působí poněkud mohutným dojmem. Průměr bez korunky je 45 milimetrů, s korunkou 47 mm, rozměr lug to lug je 49,5 mm a výška 14 mm. S hodinkami se v klidu můžete vydat pod vodu, jsou totiž vodotěsné do 200 metrů.

Obě korunky i tlačítka chronografu jsou kryté výstupky pouzdra. Obě šroubovací signované korunky mají výrazné drážkování ve tvaru kosočtverců – stejný motiv jako na lunetě. Díky němu se s nimi výborně manipuluje, nekloužou ani v mokrých prstech.

Luneta má na boku, stejně jako korunky, výrazné drážkování, není otočná, drážkování je tedy spíše jen ozdobným prvkem.

Ploché safírové sklíčko je opatřené napařenou vrstvou antireflexu s fialovým leskem, antireflex napomáhá čitelnosti omezením odrazů světla ve sklíčku.

Šedý číselník o průměru 39 mm je zaplněný až po okraj. Začneme otočnou vnitřní lunetou, která slouží k leteckým výpočtům a ovládá se korunkou na pozici „8“. Díky ní si můžete vypočítat hodinovou/celkovou spotřebu paliva, rychlost a dobu letu, výškový rozdíl a odhad maximální doby letu. Následuje vnitřní kruh s údaji pro budík, nastavení zapnutí či vypnutí automatického přechodu ze zimního na letní čas a opačně. Pod kruhem najdeme plastické kovové hodinové indexy, které mají vrstvičku luminiscenční barvy. Na pozici „2“ je subčíselník chronografu a ukazatel dne v týdnu. Na pozici „4“ se nachází datová apertura s bílým datovým věncem a černým tiskem. Na pozici „6“ najdeme subčíselník přepínání mezi jednotlivými funkcemi hodinek (nastavuje se otáčením povytaženou korunkou) – TME je mód času, CHR mód chronografu, L-T-M mód lokálního času (letní/zimní čas), ALM mód budíku, CAL mód kalendáře, 0 je výchozí referenční mód (pokud je zapnutý, 24 hodinová, hodinová, minutová a vteřinová ručka se zastaví na 0 hodinách 0 minutách 0 vteřinách, datový kotouč zůstane na rozhraní 1 a 31, ukazatel dne se zastaví na pondělí (MON)). V této pozici je možná i kalibrace ruček. A na pozici „10“ je subčíselník s ukazatelem 24 hodin – denní fáze. Kompletní výčet funkcí a nastavení by byl na dlouhý výčet, najdete ho podrobně v manuálu (PDF). Pod světelně propustným číselníkem jsou články, které vestavěnou baterii dobíjejí dopadajícím světlem.

Hodinová a minutová ručka mají tvar meče, jsou ocelové kartáčované. Centrální vteřinová ručka je obarvená bronzovou barvou, má tvar ostré jehly a zdobné ukončení – symbol parabolické antény pro připomenutí rádiového seřizování těchto hodinek. Zajímavostí je, že ke změně polohy hodinové ručky dochází každé dvě minuty, tedy častěji, než je u quartzových hodinek obvykle zvykem.

Světle modrá luminiscence vás nenechá na pochybách, že i ve tmě dobře poznáte, kolik je právě hodin. Luminiscencí jsou vybaveny jen hodinové indexy, hodinová a minutová ručka, na ostatní si budete muset posvítit.

V hodinkách je osazený japonský quartzový strojek pod označením E670. Hodinky pohání systém EcoDrive, což znamená, že hodinky získávají energii ze světla (slunečního i umělého), které nabíjí vnitřní baterii. Baterii tedy není nutné měnit, vydrží vám po celou dobu životnosti hodinek. Při plném nabití článku mají hodinky rezervu chodu přibližně 180 dní bez nabíjení, pokud solární článek během 30 minut nezaznamená světelné paprsky, přechází do úsporného režimu – ručky se zastaví. Jakmile na hodinky opět posvítíte, ručky začnou ukazovat přesný čas a samy dojedou na správné pozice. Pokud má solární článek nízké napětí, zobrazí se varování – vteřinová ručka skáče po dvou vteřinách následující 4 dny. Pokud potom hodinky nevystavíte světlu, zastaví se. Při dostatečném nabití článku se hodinky každý den automaticky seřizují s atomovými hodinami pomocí rádiového signálu DCF77 (77,5 kHz) s vysílačem v německém Mainflingenu (ale hodinky umí přijímat signál i z ostatních světových vysílačů). Dosah vysílače je cca 1.500 km. Seřízení pomocí signálu lze také aktivovat manuálně.

Kartáčované dýnko nese výraznou plastickou rytinu Citizen Promaster Eco-Drive se zeměkoulí a kolem rytiny informace o hodinkách včetně čísla pouzdra a označení strojku.

K hodinkám byl stěžejkami připojený černý kožený řemen s výrazným bílým prošitím. Spojuje ho kartáčovaná signovaná překlápěcí spona. Do vody ho ale raději vyměňte za gumový náramek nebo látkový strap. Rozměry řemenu jsou 22 mm u pouzdra a 18 mm u spony. I s řemenem hodinky váží jen 103 gramů.

Funkcemi nabité bezúdržbové Citizen ProMaster Eco-Drive AS4020-44H považuji za skvělý nástroj pro praktického muže, který chce mít dokonalý přehled o svém čase. Každé ráno vás probudí 24 hodinovým alarmem, připomenou schůzku či jednání, doprovodí do vody na kurs potápění nebo do kanceláře. Můžete si s nimi vypočítat aktuální rychlost či spotřebu vašeho auta, nebo za jak dlouho dojedete k cíli. Vadit by nemělo, že původně jsou stupnice a výpočty určené pro letecké využití. Ačkoli je číselník zcela zaplněný, je přehledný a vždy odečtete důležité a potřebné informace. Hodinky mají stále energii pro svůj provoz a díky rádiovému seřizování jdou stále přesně. Co chtít víc?

Přiznám se, že jsem se s nimi seznamovala trochu delší dobu, než u mne bývá obvyklé. Množství funkcí mne zkrátka trochu zaskočilo. Ale manuál je podrobný a vše dobře vysvětlené. Pokud chcete kvalitní japonské hodinky, co toho umí opravdu hodně, pak vám je mohu s klidným svědomím doporučit. A na závěr cena – stojí cca 16.000 CZK, což na hodinky, o které se vlastně nemusíte starat, není mnoho. Zakoupit je můžete třeba v Koscomu.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme kolegovi Martinovi.

Pokud se vám recenze líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!