Dnešní hodinky vyrobila značka Longines k 180. výročí založení firmy. Jedná se o krásné jednotlačítkové chronografy se sloupkovým kolem.

zdroj: Longines

Kulaté leštěné nerezové pouzdro měří 40 mm v průměru. Velkou zajímavostí jsou rozhodně nožky, netradiční přichycení k pouzdru a jejich tvar hodinkám dodává punc vintage. Ten ještě podtrhují malované římské číslice a tvar modřených ruček. Jak už bylo řečeno, hodinky se ovládají jediným tlačítkem a korunkou. Bílý lakovaný číselník rozdělují dva subčíselníky – vlevo na pozici „9“ je to malá vteřinová ručka, vpravo na pozici „3“ 30 minutový čítač chronografu. K chronografu patří ještě centrální vteřinová ručka. Nechybí vkusné datové okénko s bílým datovým věncem a černým tiskem na pozici „6“. Číselník chrání safírové sklíčko s několika vrstvami vnitřního antireflexu.

zdroj: Longines

Pod safírovým průhledem se v dýnku skrývá in-house strojek L788, mechanický kalibr s automatickým nátahem, rezervou chodu 54 hodin a frekvencí 4 Hz (28.800 A/h). Hnědý řemen z krokodýla spojuje jazýčková nerezová spona. Hodinky mají deklarovanou vodotěsnost 3 ATM.

zdroj: Longines

Ačkoli by to mohlo svádět k dojmu, že k takovému výročí budou hodinky vydané v limitované edici, není tomu tak. Můžete je běžně zakoupit za necelých 93.000 CZK.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Longines