Hodinky, které se doplňují s našimi ostatními „hračkami“, jsou jistě zajímavé. A protože je jen málo mužů, kterým se nerozbuší srdce, když zaslechnou řev ušlechtilého motoru, můžete ke svému závodnímu autu přidat i pěkné hodinky od anglické značky Christopher Ward. Mají označení C7 Rapide MKII Chronograph a já vám je zkusím krátce představit.

O londýnském původu značky jsem mluvil, ale hodinky jsou vyráběné ve Švýcarsku, takže splňují podmínky pro prestižní označení „swiss made“. Průměr nerezového pouzdra (316L) je 42 mm, výška je pouze 10,7 mm, vodotěsnost je příjemných 100 metrů vodního sloupce. Safírové sklíčko s antireflexní vrstvou kryje černý číselník a leštěné zahrocené ručky s luminiscencí SuperLuminova. Najdeme tu i výrazné logo značky a datovou aperturu. A na lunetě najdeme – jako na správných závodnických hodinkách – tachymetrickou škálu.

Korunka se šroubuje do pouzdra a vzor na ní je stejný jako na tlačítkách chronografu.

V hodinkách je švýcarský quartzový strojek Ronda 3540.D, který umí kromě zobrazení času i funkce chronografu s měřením intervalů od 1/10 vteřiny a zobrazení aktuálního data.

Zajímavé je i dýnko s gravírovaným motivem volantu.

Hodinky se dodávají s gumovým páskem (22 mm) a jazýčkovou signovanou sponou. Vzor na pásku připomíná karbonové materiály závodního auta, pěkné! Ale můžete je mít i s nerezovým tahem (bracelet) nebo černým koženým řemenem, já osobně bych asi dal přednost tomuto „karbonovému“.

Pokud vás zaujaly, najdete je pod referenčním označením C7SKSI-MK2 a mohou být vaše už za £299.00 i s gravírovaným jedinečným sériovým číslem. Ale jestli jste opravdu fanda do motoristického sportu, připlaťte pár liber a kupte si raději podobné hodinky, ale limitní edici v barvě British Racing Green!

Autor textu: 🙂 kibi

Zdroj fotografií: www.christopherward.co.uk