Nedávno jsem vám představila limitovanou edici hodinek Romain Jerome inspirovaných hrou Space Invaders. I dnešní hodinky se vyrábějí v omezeném počtu a také u jejich zrodu stála videohra. Po úspěchu ikonických hodinek RJ Space Invaders přicházejí RJ Pac-Man.

zdroj: blog.perpetuelle.com

Že neznáte počítačovou hru Pac-Man? Tak to jste asi jediní na celém světě. Arkádová hra vznikla v roce 1980 v Japonsku a brzy se rozšířila do celého světa, aby odstartovala šílenství jménem „Pac-Man horečka“. Hru tvoří žluté žravé kolečko Pac-Man a čtyři nepřátelští duchové, kteří ho pronásledují – Blinky (červený), Pinky (růžový), Inky (modrý) a Clyde (oranžový). Ti čtyři byli naprogramováni tak, aby Pac-Mana honili z různých stran a v různý čas. Blinky útočí zepředu. Pinky se pohybuje 32 bodů před Pac-Manem. Inky přichází středem. A Clyde se hýbe zcela náhodně. Dohromady dělají ze hry vzrušující zážitek. Principem hry je posbírat tečky, bonusové ovoce a nenechat se sežrat duchem.

Hodinky o průměru 46 mm jsou z oceli s konečnou úpravou leštěním a pískováním a potažené černým PVD. Čtyři rohy pouzdra jsou navržené jako nohy lunárního modulu. Dýnko je vyrobené z náhradních dílů pro Apollo 11, stejně jako RJ Space Invaders a má zobrazovat povrch Měsíce. Černý plastický číselník znázorňuje hrací pole s uličkami, kde se Pac-Man a duchové pohybují. Pro vytvoření postaviček a číselníku je potřeba velmi sofistikovaný postup – každá ze třech vrstev je rytá, tvary se umísťují a lakují ručně. Poblíž pozice „6“ je umístěno oficiální logo „PAC-MAN“. Černé ručky mají na konci šipku zvýrazněnou bílou luminiscenční barvou. Uvnitř pouzdra najdeme mechanický strojek s automatickým nátahem Concepto.

Hodinky existují ve čtyřech variantách, celkem bude vyrobeno 80 kusů, tedy 20 kusů od každé varianty. První je zcela černá, pouze pixelový Pac-Man žlutě svítí z číselníku. Ve tmě se situace mění, protože duchové jsou nalakovaní černou Superluminovou, která za snížené viditelnosti svítí zeleně.

zdroj: Romain Jerome

Druhá varianta je obohacená o dvě jasně červené bonusové třešně. I na tomto číselníku v přítmí duchové svítí zeleně.

zdroj: Romain Jerome

Třetí verze hodinek přináší všechny herní postavičky pěkně v barvách – žlutý Pac-Man, červený Blinky, růžový Pinky, modrý Inky a oranžový Clyde.

zdroj: Romain Jerome

Poslední hodinky jsou nejbarevnější, s barevně nalakovanými duchy a Pac-Manem tu jsou i dvě červené bonusové třešně.

zdroj: Romain Jerome

Pokud vás hodinky Romain Jerome Pac-Man Edition zaujaly, pak budete na zakoupení potřebovat 17.900 USD. Prodávají se od 3. září 2012 v obchodě Colette v Paříži. Ostatní prodejci RJ je budou mít v prodeji až od 10. září 2012.

Autorka: Olie

Zdroj fotografií: Romain Jerome

Zdroj: blog.perpetuelle.com