Nedávno jsem vám dala k nahlédnutí čerstvé hodinářské novinky značek Omega a TAG Heuer. Dnes vám ukážu krásné pilotní hodinky z dílny Hanhart.

Hanhart Primus Desert Pilot

V roce 2012 švýcarsko-německá značka Hanhart oslavila 130. výročí – a oslavila ho hodinkami Hanhart Primus Desert Pilot. Jejich pevné nerezové pouzdro s pohyblivými nožkami má matnou pískovanou úpravu, což hodinkám dodává sportovní vzhled. Novinkou je číselník barvy písku se skeletonovými ručkami a velkým plastickým arabským indexem 12. Vítejte zpátky do světa legendárních Hanhart leteckých chronografů! První vyráběli v roce 1939 v německé manufaktuře v Gütenbachu. Hodinky pro moderního dobrodruha můžete obléci i vy.

zdroj: Hanhart

Nepřehlédnutelné 44 mm pouzdro na výšku měří 15 mm, je odolné proti 100 metrům vodního sloupce. Spodní tlačítko slouží pro reset chronografu a je z červeného eloxovaného hliníku, dlouhá korunka je šroubovací do pouzdra. Úzká luneta se zoubky má na pozici „12“ červené zvýraznění. Výrazný kontrastní číselník s nátěrem černou SuperLuminovou kryje konvexní sklíčko s vnitřním antireflexem. Hodinky pohání in-house strojek HAN3809, což je modifikovaný automatický chronograf (bicompax) postavený na základě ETA/Valjoux 7750. Má frekvenci 28.800 kmitů za hodinu (4 Hz), 28 ložiskových rubínů, rotor se skeletonizovaným Hanhart logem a rezervu nátahu minimálně 42 hodin. A funkce strojku? Hodiny, minuty, vteřiny, chronograf a datum. Malá vteřinová ručka je na pozici „9“, 30 minutový sčítač na pozici „3“, datová apertura na pozici „6“. Strojek si můžete prohlédnout šroubovacím dýnkem se safírovým průhledem. Velmi to hodinkám sluší na látkovém strapu s pískovanou nerezovou skládací sponou vykládanou eloxovaným červeným hliníkem.

zdroj: Hanhart

Myslím, že značku Hanhart budeme muset poznat důkladněji, určitě zaujme i vás.

Autor textu: Olie