Značka Bell & Ross se opět nechala inspirovat armádou a historií letectví a světlo světa spatřily hodinky Bell & Ross Vintage WW1 (Wrist Watch 1) Chronograph Monopoussoir Heritage.

zdroj: Bell & Ross

Vzhledem připomínají chronografy používané piloty v roce 1920, které měly pouze jedno tlačítko. Tím se ovládal chronograf, jediné tlačítko sloužilo k spuštění, zastavení a vynulování stopek. Pouzdro z leštěné nerezové oceli měří 45 mm, má plné ocelové dýnko a pevnou lunetu. Do lunety je zasazené nepoškrabatelné safírové sklíčko s antireflexem. Pouzdro je vodotěsné do 50 metrů a hodinky pohání švýcarský mechanický strojek s automatickým nátahem La Joux-Perret. Subčíselník na pozici „3“ obsahuje 30 minutový čítač, subčíselník na pozici „9“ vteřinovou ručku.

Hodinky jsou k dispozici ve dvou verzích – tmavě hnědá má světle pískové luminiscenční indexy a světle pískové ručky také s luminiscencí, béžová verze má indexy hnědé a ručky modřené bez luminiscence.

zdroj: Bell & Ross

O trochu podobných hodinkách od značky Christopher Ward jsme psali nedávno, tenhle trend návratu ke kořenům se nám líbí. A co vám?

Autor textu: Olie

Autor fotografií: Bell & Ross