Dnes vám přináším další novinky hodinářských firem, které byly představeny na letošním BaselWorldu.

zdroj: BaselWorld

Hublot Oceanographic 4000 King Gold White jsou obrovské hodinky o průměru 48 milimetrů. Byly vyvinuty ve spolupráci Hublot a Oceanographic Museum v Monaku jako potápěčské hodinky odolné do 4.000 metrů vodního sloupce. Vývoj hodinek trval dohromady 18 měsíců. Parametry hodinek najdete na přiložené fotografii. Jen pro úplnost dodávám, že s odolností 400 ATM to Hublot myslí vážně – safírové sklíčko je silné 6,5 milimetru.

zdroj: Hublot

Ulysse Nardin Black Sea Chronograph jsou další hodinky pro potápěče, tentokrát naprosto černé. Jen bílá luminiscenční barva, červené a modré zvýraznění a ocelové ručky narušují temnou černou barvu strukturovaného číselníku. Ocelové pouzdro vulkanizované matnou černou gumou měří v průměru 45,8 milimetru. Jednosměrně otočná luneta je také potažena gumou a má vlnkami ozdobenou škálu. Šroubovací korunka je chráněná výstupky pouzdra. Hodinky pohání in-house mechanický strojek s automatickým nátahem UN-26 s 28 ložiskovými kameny a rezervou nátahu 42 hodin. Kromě zobrazení hodin, minut a vteřin má také funkce chronografu. Safírové sklíčko najdeme na obou stranách pouzdra, čitelnost číselníku zaručuje vrstva antireflexu. Hodinky vám k ruce připevní černý gumový náramek. Jsou voděodolné do 200 metrů.

zdroj: Ulysse Nardin

Novinku na letošním BaselWorldu představila i firma Bell & Ross – rozšíření své Aviation Collection. Jedná se o troje hodinky – BR01 Horizon, BR01 Altimeter a BR01 Turn Coordinator. Inspirací byly nejdůležitější navigační přístroje v kokpitu letadla. Společný mají průměr pouzdra 46 milimetrů a fakt, že se jedná o limitovanou edici 999 kusů. Ocelové pouzdro je potažené matným černým PVD, korunka je šroubovací do pouzdra. Safírové sklíčko má antireflex. Hodinky jsou voděodolné do 100 metrů a mají černý gumový náramek s jazýčkovou sponou.

zdroj: Bell & Ross

zdroj: Bell & Ross

zdroj: Bell & Ross

Edox WRC Chronorally Automatic Chronograph jsou hodinky středně velké, 42 milimetrů v průměru. Podle jména i podle vzhledu gumového řemínku je jasně poznat, že se jedná o hodinky pro závodníky s auty. Pouzdro mají ocelové černěné PVD. Sklíčko je safírové ploché. Uvnitř hodinek najdeme mechanický strojek s automatickým nátahem Edox 011 s funkcemi hodina, minuta, centrální vteřinová ručka, datum, den v týdnu a chronograf. Hodinky mají v šroubovacím dýnku průhled na strojek, můžete pozorovat pohyb rotoru. K ruce je připoutá gumový řemínek se vzorem pneumatik Pirelli. Jsou vodotěsné do 100 metrů.

zdroj: Edox

zdroj: Edox

Romain Jerome Moon Dust Red Mood Chrono jsou dalším úžasným dílem švýcarského hodináře Romaina Jerome. Poté, co vytvořil hodinky inspirované Titanicem, kolekci Moon Dust-DNA a pera Moon Dust, přichází náladové Moon Dust v červeném. Mistrovské hodinky z červeného zlata s lunetou z uhlíkových vláken měří 46 milimetrů, mají typické znaky hodinek RJ: 4 „tlapy“, kruhové matné čítače, šroubky připevněné nožky a velká tlačítka. Jsou osazené mechanickým strojkem s automatickým nátahem, rezervou nátahu 42 hodin. Ručky jsou jemně kartáčované, číselník je z měsíčního prachu. Limitovaná edice čítá pouhých 1.969 kusů.

zdroj: Romain Jerome

Autorka textu: Olie