Už jste viděli hodinky osázené víc než tisícem diamantů? Takové totiž vyrobili v manufaktuře Hublot ve spolupráci s ateliérem Bunter v Ženevě. 12 řezačů a brusičů a 5 klenotníků jejich vznik zaměstnal na celých 14 měsíců.

zdroj: Hublot

Jak je vidět na fotografiích, diamanty jsou pečlivě složeny do požadovaných obrazců. Při výrobě hodinek bylo nutné postupovat zcela opačným postupem, než bývá obvyklé. Podle návrhu byly vyhledávány ty nejkvalitnější kameny Top Wesselton stupně VVS, což trvalo víc než jeden rok, a diamanty přicházely ze všech koutů světa. Každý kámen byl vybírán tak, aby byly všechny konzistentní kvalitou a barvou. Následovalo zpracování – za řezání byl odpovědný řezač z New Yorku se 40 letou praxí, aby měly kameny shodný „podpis“ řezu. Poté byly diamanty broušeny, frézovány a usazovány do lůžek z 18 karátového bílého zlata. Celkem jich bylo použito 1.282 kusů o celkové váze přes 100 karátů. Každý z největších šesti čtvercových kamenů váží víc než 3 karáty.

Pod diamanty se zcela ztrácí pouzdro z 18 karátového bílého zlata, měří v průměru 44 milimetrů a je osázené 302 kameny (hmotnost 27 karátů). Korunka je také z bílého zlata, je na ní usazeno 12 diamantů o váze 1,73 karátu. Safírové kulaté sklíčko má oboustranný antireflex a nese metalické logo Hublot.

zdroj: Hublot

Číselník z bílého zlata pokrývá 179 diamantů vážících 8,75 karátu. Rhodiované ručky jsou broušené diamantem. Hodinky pohání mechanický strojek s automatickým nátahem HUB 1100, tikající frekvencí 28.800 půlkmitů za hodinu, s 25 ložiskovými rubíny a rezervou nátahu 42 hodin. Skládá se z 63 dílů. Plné dýnko je taktéž z bílého zlata a je zdobené rytinou Hublot. I tah je vyroben z 18 karátového bílého zlata, najdeme na něm 782 diamantů s hmotností 45 karátů. K ruce je majiteli připne překlápěcí spona z bílého zlata.

Jakkoli se vám mohou zdát avantgardní a drahé, již našly svého kupce. Nejdříve byly vystavené v butiku Hublot v Singapuru, pak se vydaly na cestu k prodejci The Hour Glass. Od něj je pořídil majetný kupec a odhaduji, že nyní zdobí jeho výstavní sídlo.

zdroj: Hublot

Autorka textu: Olie

Autor fotografií: Hublot

Zdroj: www.thewatchquote.com